В света на футбола трансферите за 50, 60 и повече

...
В света на футбола трансферите за 50, 60 и повече
Коментари Харесай

Най-скъпият трансфер в женския футбол е факт

В света на футбола прехвърлянията за 50, 60 и повече милиона към този момент даже не са чак толкоз впечатляващи. Просто тъй като се случват доста по-често, в сравнение с преди 10 и повече години.
 Лео Меси, Леброн Джеймс, Кристиано Роналдо, класацията на списание Forbes и кои са най-високоплатените спортисти за 2022 година
Кой печели най-вече в спорта

Най-високоплатените спортисти за 2022 година

Високите заплати също не са нещо ново. Но в женския футбол обстановката обаче е надалеч по-различна. Нито заплатите са толкоз високи, нито се дават толкоз доста пари за прехвърляния.

Но и това стартира да се трансформира. От ESPN разбираме, че в света на женския футбол е подложен нов рекорден трансфер.  Кeйра Уолш е минала от състава на Манчестър Сити в този на Барселона за 350 000 паунда.

Сума, която е рекордна за женския футбол. Предишният връх се държеше от прехвърлянето на Пернил Хардър, която през 2020 година мина от Волфсбург в Челси за 250 000 паунда.
 Барселона, Реал Мадрид и върхът за най-посещаван женски мач
Жените на Барса разрушиха и Реал, и върховете

Нов връх по посещаемост на женски футболен мач

Твърди се, че Барселона са отправили две други предложения за 25-годишната футболистка, които обаче са били отхвърлени. Кeйра Уолш би трябвало да укрепи халфовата линия на Барселона след сериозната травма, която получи носителката на Златната топка Алексия Путелас.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР