В света на балета, 36-годишният Гомес е провъзгласен за Крал.

...
В света на балета, 36-годишният Гомес е провъзгласен за Крал.
Коментари Харесай

Менюто на балетния виртуоз Марсело ГОМЕС ~ Изящество от зеленчуци, ядки и джин-тоник

В света на балета, 36-годишният Гомес е провъзгласен за Крал. Но нищо на сцената не идва безплатно. Всички триумфи са плод на цялостна отдаденост, свръхчовешка дисциплинираност, организация на време и фокусиране – върху креативната и физическата страна на нещата. Списание GQ вдига похлупака на персоналното меню на виртуозния занаятчия и ни показва неговия непоколебим всекидневен режим.

Солистът на American Ballet Theatre приказва за подготовката на всяко зрелище като маратонец, който се кани да тича 40 км. „ Поддръжката е извънредно значима част от работа ни. Всъщност приличаш на спортен кон, който би трябвало да е на старта в точната секунда и в най-съвършената си форма. Да си наясно с какъв брой време разполагаш, с цел да се подготвиш съвършено, когато твоя час удари. Това не са високопарни  приказки, а истината зад всяко едно показване на сцената ”, споделя Гомес.

И по този начин, да се подготвиш за повдигането на завесата значи да бъдеш на  репетиции от 12 на обяд до 7 вечерта – тук почивката е необичайност. Храната е  изключително значима за тялото – този незаместим инструмент в балета. Имаш и хореография за запомняне – паметта би трябвало да е в отлична форма.

Ниската кръвна захар освен ще попречи, само че ще трансформира  репетициите в адска битка за запомняне на придвижванията.

Цялото изтънчено изкуство на балета е издигнато върху гигантски старания, тренировки и напрежение – върху тялото и ставите. Марсело е в трупата на American Ballet Theatre от 18 години и е умел деец, минал през овации и травми на сцената – има интервенции и на двете си колене, както и на глезена. Затова огромна част от  времето си посвещава на вярната диета и натоварване във фитнеса, които да предотвратят тежките травми от  балета.

Най-питателните блюда на Гомес са вечер и заран, когато храната може елементарно да се усвои – преди началото и след края на подготовките. В дните с представления, Гомес си разрешава лек обяд, тъй като до късно през нощта няма да има опция да поддържа тялото си с каквото и да било.  

Закуска
• Ефирен омлет от яйца и пуешки наденички
​• Кафе
​• Портокалов  сок

През деня
​• Ядки
​• Ябълка
​• Малка салата
​• Лежерно смути – от банан, соево мляко, ягоди, протеинова пудра, фъстъчено масло

Вечеря
​• Пиле с зелен боб соте и киноа
​• Голяма салата с моркови, доматчета, британски краставички с балсамов оцет и зехтин
​• Джин с тоник

Наздраве!
И на добър час на Марсело Гомес!

      

Източник:
Снимки: magazines.aa.com, marcelogomes.co, nycdanceproject.com, gq.com

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР