В света, където геополитическите напрежения продължават да оформят международните отношения,

...
В света, където геополитическите напрежения продължават да оформят международните отношения,
Коментари Харесай

Желязков към Зеленски: Обещаваме пълна подкрепа на Украйна срещу руската агресия

В света, където геополитическите напрежения не престават да оформят интернационалните връзки, задължението на България към поддръжката на Украйна изпъква като ослепителен образец за интернационална взаимност и отговорност . По време на среща с украинския президент Володимир Зеленски ръководителят на Народното събрание на България Росен Желязков изрази непоколебимата поддръжка на страната си за Украйна в лицето на продължаващата съветска експанзия.

България заема твърда позиция , осъждайки безмилостната експанзия и разрушенията, породени от Русия в Украйна. Желязков акцентира решимостта на България да отхвърли съветския гнет и насилието, което унищожава главната гражданска инфраструктура на Украйна. Той прикани Русия да съблюдава интернационалните си отговорности и абсолютно и неотложно да изтегли своите сили и военно съоръжение от украинска територия.

В допълнение към политическата поддръжка България оказва и военно-техническа помощ на Украйна , подкрепяйки страната в нейната защита и старания за отбрана на своята териториална целокупност. Хуманитарната помощ, предоставяна от България, играе основна роля в облекчаването на страданията на украинския народ и поддържането на гражданската инфраструктура в тези сложни времена.

Председателят на Народното събрание акцентира уговорката на България към поддръжката на европейската и евроатлантическата интеграция на Украйна , признавайки стратегическата значимост на Украйна за европейската сигурност и непоклатимост. България приветства решението за започване на договаряния за присъединението на Украйна към Европейския съюз, подкрепяйки геополитическия избор на Украйна към европейското семейство.

В подтекста на възходящата милитаризация на Черно море, България изрази своите опасения и акцентира смисъла на районната сигурност и съдействието . Подписването на Тристранния меморандум за основаване на взаимна задача за противопоставяне на мините в Черно море е удостоверение за уговорката на България към общите старания за обезпечаване на сигурността на морското мореплаване и районната непоклатимост .

В своята поддръжка за Украйна България показва уговорката си към отбраната на интернационалния ред, демокрацията и човешките права . Тази взаимност е от решаващо значение за укрепването на интернационалната общественост в лицето на експанзия и принуждение, като по едно и също време с това се стреми към мир и непоклатимост в Европа и по света.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР