В света жертвите растат и по данни на СЗО към

...
В света жертвите растат и по данни на СЗО към
Коментари Харесай

Имунната система е единствената бариера срещу коронавируса

В света жертвите порастват и по данни на СЗО все още са регистрирани над 106 000 случая на новата зараза, която е погубила към 37 000 души, а излекуваните от нея са над 60 000. В завихрилата се борба с вируса човечеството търси отговор на въпроса - какви са клиничните изяви на COVID-19 и по какъв начин да се употребяват при основаване на лекарства и ваксини. Досега знаем, че този миниатюрен агресор прониква надълбоко в белодробните алвеоли. Води до стъпаловидно увеличение на кашлицата и температурата и до растяща дихателна непълнота. Поразява белите дробове, миокардните кафези и далака. Можем да го блокираме посредством симптоматични лечебни средства, част от които са доста токсични за индивида.

В София към този момент мъчно могат да се намерят медицински маски за лице и дезинфектанти за ръце. За страдание, даже в случай че здравната маска се постави вярно на лицето, рискът от заразяване остава огромен. По въздушен път вирусът може да попадне в организма, минавайки даже през маската, или около нея. Порите на здравната маска в най-хубавия случай са по-големи 100 пъти от размера на вируса, а в най-лошия случай са над 3000 пъти по-големи от него. Маската смъква част от риска, само че по-важното обаче е, че носенето на маска от инфектиран човек, който още не знае, че е инфектиран, понижава риска да болести спомагателни хора, което оказва помощ за забавянето на разпространяването на епидемията.

Освен болест посредством изкашляне, коронавирусът може да се популяризира и принесе и при досег на инфектирани повърхности. Този вирус може да бъде деен и инфектиран до 9 дни след попадането му на външна повърхнина. Добрата вест е, че измиване със мощен дезинфектант на повърхностите може да унищожи вируса относително сполучливо. За страдание обаче в множеството случаи хората се заразяват непосредствено посредством поемане на вирусът от кашлица на инфектиран наоколо.

Публикуваното проучване от 25 януари от 14 китайски учени от разнообразни университетски и медицински институти доста добре разказва епидемиологични и клинични характерности на 99 случая на пневмония, развита в резултат на Коронавирус през 2019 година в Ухан, Китай. Проучването демонстрира няколко доста забавни статистики:
1) 51% от инфектираните имат и други хронични болести, в това число сърдечно-съдови, заболяване на ендокринната система, заболяване на храносмилателната система. 2) Средната възраст на пациентите е 55 години като инфектираните са повече мъже (67) и по малко дами (32). 3) Пациентите с висока температура са 82%, със мощна кашлица - 82%, затруднено дишане - 32%. 4) 11% от пациентите умират в резултат на множествена органна непълнота. 5) Тежко болните пациенти имат ко-инфекции от бактерии и гъбички: чести патогенни култури на пациенти с вторични инфекции са: aureus, A. baumannii, K. pneumoniae, A. avavus, C. glabrata и C. albicans. 6) 71% от пациентите са третирани с антибиотици заради вторичните инфекции.
Това проучване демонстрира, че в случай че посрещнете епидемията в положително здраве, с добра работеща имунна система, положително сърдечно-съдово здраве, здрава ендокринна и храносмилателна система, рискът от тежко заболяване с затруднения е доста понижен.

Какво да създадем?

Много хранителни добавки дават обещание укрепване на имунната система, само че дейностите им не са подкрепени с задоволително научни доказателства. Изключение прави неповторима композиция с антивирусен резултат. Тя е извънредно резултатна при първите признаци на простуда и грип и експертите я признават за водеща, основавайки се на данни от научни изследвания: двойно сляпо плацебо, мултицентрово изследване на Хайнике декор Цепелин; фармакологични разбори на Корнелия Бодинет; проучвания на екип от Института по микробиология " Стефан Ангелов " при Българска академия на науките. Съставките на истинската билкова композиция (ехинацея, диво индиго и бял кедър) имат сложен резултат при активизиране на имунната система. Ехинацеята задейства клетките, които разпознават и убиват външните агресори. Дивото индиго форсира производството на веществата, подпомагащи клетките-пазачи на организма, а белият кедър работи непосредствено върху вирусите. Тази истинска, потвърдено резултатна композиция се употребява към този момент две десетилетия в България.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР