В света има хиляди различни породи кучета и със сигурност

...
В света има хиляди различни породи кучета и със сигурност
Коментари Харесай

9 от най-редките породи кучета

В света има хиляди разнообразни породи кучета и сигурно не сме чували за множеството от тях. От испанското издание Hola обаче са решили да извърнат внимание на девет специфични и редки породи. Някои от тях надали бихме имали опция да забележим онлайн, защото в целия свят имат толкоз малко представители, че се броят на пръстите на ръцете ни.

Азавак
 Снимка 475135

Трудно бихме попаднали на куче от тази порода, което е с генезис от Западна Африка. Въпреки че външният му тип е на кльощаво и едва куче, то е измежду 10-те най-здрави породи в света.

Леопардова катахула
 Снимка 475139

Леопардовата катахула е родом от щата Луизиана, Съединените щати. Има толкоз малко екземпляри от тази порода, че се трансформира в една от най-редките в света.
 Кучетата и в действителност ли могат да броят
Математическите качества на кучетата

Наистина ли могат да броят

Тибетски дог
 Снимка 475137

Тибетският дог има неповторим и обаятелен външен тип. Буйната му четина го кара на наподобява на плюшена играчка, само че истината е, че тази екзотична порода може да бъде доста рискова.

В някои хималайски храмове те се употребяват за пазачи на свещените места. Породата датира най-малко от 3000 години като за нея оповестява Аристотел още в 350 година прочие Хр. Теглото на тибетския дог е сред 45 и 75 кг.

Бедлингтон териер
 Снимка 475138

Бедлингтонът принадлежи към фамилията на териерите и нормално не тежи повече от 10 кг. Една от най-особените му характерности е козината му, която е като на овца.

Те са кучета пазачи, тъй че, в случай че плануваме да го гледаме у дома, би трябвало да го обучим доста добре. Бедлингтон териерите са животни, които се нуждаят от най-малко един час извършения на ден.
 Кучетата и за какво не трябва да им крещим и да ги наказваме
Защо не трябва да крещим на кучето си

Негативните последствия

Турски пойнтер
 Снимка 475141

Каталбурун, именуван още турски пойнтер, е ловно куче, добре познато в Турция, само че не толкоз доста отвън нейните граници. Най-характерното във физически аспект за тази порода е носът, който разграничен на две елементи. Това се получава като разследване от близкородственото размножаване. Любителите на лова правят оценка породата на първо място поради изключителното подушване, което имат тези кучета.

Финландски шпиц
 Снимка 475136

Финландският шпиц е порода кучета, принадлежаща по едно и също време към видовете шпиц и хрътка. Тя произлиза от земите на днешна Финландия. Той е ловджийско куче, което показва плячката на ловеца с лай. Затова си е спечелил прякора " лаещ пойнтер ".

Лагото романьоло
 Снимка 475140

Това е италианска порода кучета, които обожават водата и по тази причина и козината им е по-специфична. Използвани са за лов и за търсене на трюфели. Максималното им тегло нормално не надвишава 16 кг. Те са доста привързани към стопаните си и доста лоялни домашни любимци.
 Кучетата, кучешката слюнка, раните и по какъв начин ни се отразява
Рисковете за здравето от кучешката слюнка

Колкото и да обичаме кучетата, би трябвало да имаме едно мислено

Шведски валхунд
 Снимка 475134

Шведският валхунд е порода кучета, произлизаща от Швеция. Тя е основана от викингите преди повече от 1000 години. Понякога прочут като " викингско куче ", валхундът е селектиран главно да направлява кравите, да хваща гризачи и да пази къщите. Нуждае се от доста ежедневни извършения и внимание, в противоположен случай може да се трансформира в нападателно куче.

Отерхунд
 Снимка 475142

Кучетата от тази порода са огромни, междинното им тегло е сред 35 и 65 кг. Те обичат водата, отзивчиви са и доста благи. Единственият минус е неговият размер, тъй като постоянно се случва неналичието на надзор върху личното му тегло да докара до срутване на предмети и правене на бели у дома.
 Коронавирусът, домашната изолираност и за какво в този момент е най-хубавият миг да си осиновим домакински любим
Защо в този момент е най-хубавият миг да си осиновим домакински любим

И какво е значимо да знаем като бъдещи осиновители
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР