В света има 2755 милиардери и те са учили в

...
В света има 2755 милиардери и те са учили в
Коментари Харесай

Къде учат милиардерите?

В света има 2755 милиардери и те са учили в разнообразни образователни заведения в разнообразни елементи на света - от университета Ал-Азхар в Кайро, до софтуерния университет Джъдзян в Ханджоу. Стотици от тях пък нямат приключено висше образовение, в това число и напусналите Харвардския университет Бил Гейтс и Марк Зукърбърг.

Въпреки това от Forbes показват в своя ранглиста за университетите, в които са приключили най-вече милиардери, че няколко такива в Съединени американски щати се открояват. Иначе, отвън американските образователни заведения, най-вече приключили и след това станали супербогаташи има от обществения университет в Мумбай, Националния университет в Сеул и китайския университет Цинхуа.

Но ето и кои са водачите:

Харвардски университет

29 милиардери с общо благосъстояние от $207 милиарда
 Снимка 225419
Източник:

Няма друго висше образователно задевение, в което да са приключили повече милиардери, от Харвард. От общо 29 души с тапия от тях, 17 са с кариера в областта на финансите и капиталовата промишленост, в това число братята близнаци Уинкълвос, станали милиардери от bitcoin, както и някогашният началник на Goldman Sachs Лойд Бланкфейн. Негови ученици са още някогашният началник на Microsoft Стив Балмър и бразилският банкер Хорхе Бауло Лемън.

Пенсилвански университет

28 милиардери с общо благосъстояние от $284,8 милиарда
 Снимка 527355
Източник:

Повече от половината от милиардерите, приключили Пенсилванския университет, са ученици на учебното заведение Уортън. А двама от тях са в действителност известни - президентът и предприемач Доналд Тръмп и създателят на Tesla Илън Мъск. Един от най-пресните образци в листата са супербогаташите е Лари Лаудер - правоприемник на козметичната империя Estee Lauder.

Станфордски университет

28 милиардери с общо благосъстояние от $124,4 милиарда
 Снимка 527354
Източник:

С дипломи от Станфордския университет в Калифорния са най-вече млади бизнесмени, влезнали в листата на милиардерите на Forbes за първи път през тази година. Сред тях е и единственото българско име в него - създателят на платформата Robinhood Влад Тенев, както и неговия бизнес сътрудник Байджу Бат.

Йейлски университет

21 милиардери с общо благосъстояние от $140,8 милиарда
 Снимка 527356
Източник:

Възпитаници на Йейлския университет са трима от наследниците на една от най-богатите семейства в Съединени американски щати - Марс. Това са Джон, Валери и Виктория Марс. С тапия от него е още съоснователят на китайския колос Alibaba Джо Цай, както и основният изпълнителен шеф на капиталовия водач Blackstone Стивън Шварцман.

Мумбайски университет

20 милиардери с общо благосъстояние от $162,8 милиарда
 Снимка 527352
Източник:

Индийският университет е едиственото висше образователно забедение измежду тези с най-многобройни ученици милиардери, който не се намира в Съединени американски щати. Сред тях е супербогаташ номер 1 в Азия - притежателят на конгломерата Reliance Мукеш Амбани. Там е приключил и създателят на най-голямата банка в Индия Удай Котак.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР