В сутрешния блок на NOVA - Здравей, България! с колегата

...
В сутрешния блок на NOVA - Здравей, България! с колегата
Коментари Харесай

Какво НЕ правим при МВР-тест, каквото и да казват полицаите

" В утринния блок на NOVA - " Здравей, България! " с сътрудника адв. Александър Кашъмов разясняваме влезлите в действие във вторник промени в Наказателния кодекс , касаещи транспортните закононарушения.

Няма да встъпвам в детайлности на какъв брой равнища по този начин плануваното лишаване на МПС е погрешно.

Имам, обаче, няколко съвета към водачите на МПС:
    
Винаги, когато се съмнявате в показанията на дрегера за алкохол или на теста за опиати, дайте биологична проба (кръв и урина).
 
Това би трябвало да извършите без значение какъв брой упорито служителите на реда Ви убеждават да не давате такава проба (ще стане по - неприятно, в случай че дадете; всичко ще свърши по - бързо, в случай че не дадете и други под. - това са полицейски трикове; биологичната проба е Ваше право).
   
Особено значимо при позитивен тест за опиати, когато не сте използвали или сте използвали дълго време преди да шофирате: НЕ подписвайте протокол за непринудено предаване на автомобила си. Полицейските чиновници всеобщо ще се опитат да Ви убедят по какъв начин имате обвързване да го извършите или пък, че по този начин за Вас ще бъде по - добре.
      
Няма такова нещо. Отнемането на МПС е мярка, която се ползва с присъдата и не следва да се ползва авансово. Ако желаят да Ви го лишават на място, това би трябвало да стане с протокол за изземване.

ВАЖНО! Ако подпишете протокол за непринудено предаване на автомобила си и след няколко месеца биологичната Ви проба се окаже негативна, няма да се задейства правото Ви на обезщетение за оставането без автомобил. Това е по този начин, защото обезщетение се дължи за вредите, настъпили от противозаконни актове на полицията.

Когато сте предали автомобила си непринудено, не е налице противозаконен акт, даже и когато сте били подведени да го извършите.

И отново да повторя:
     
1/ наложително давайте биологична проба;

2/ не подписвайте протоколи за непринудено предаване на коли ", предизвести юристът Силвия Петкова.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР