В сутрешния блок на Нова телевизия народният представител, който твърди,

...
В сутрешния блок на Нова телевизия народният представител, който твърди,
Коментари Харесай

Това Е Вече Прекалено. Преди Малко Герб Нанесоха Най-Грозната Обида На Президента Радев! Не Вдигал Самолета От

В утринния блок на Нова телевизия националният представител, който твърди, че като военачалник Радев е лобирал за избор на " Грипен " за изтребител, съобщи иронично:

" Започвам с едно опрощение към президента Радев, нека да го одобри, а точно, че загатнах за неговалюбовница (преди да стане негова брачна половинка, Десислава Радева е била назначена за пиар на Висш съдебен съвет - б.р.). Оттук нататък ще приказвам за неговата муза, която през 2014 година той е назначил на спомагателен контракт като пиар. Извинявам се, не е държанка, муза е ".

Тодоров, който не съумя да стане началник на Комисията по досиетата, съобщи, че прави това конкретизиране от името на ГЕРБ и от свое лично, само че акцентира, че това е шуробаджанащина.

" Президентът Радев дълго се опитваше да вдигне самолета, само че очевидно му би трябвало по-силен политически Трибестан (лекарство за потентност - б.р.) от този на Българска социалистическа партия, който те му дават. И ние сме решили да му се простим, с цел да го подпомогнем в това нещо ", сподели още създателят на книгата " Шайка - Бойко, Росен, Цецо и другите ".

Той разяснява и вчерашното си изказване в Народното събрание за какво президентът Румен Радев избира изтребители " Грипен ", което беше изтълкувано като намек:
" Знаете ли по какъв начин е стимулиран - с потупване по рамото. Не е взел 5 млн., да не си помислите. Мотивиран е с потупване по рамото “.

" Аз споделих, че са го потупали по рамото, само че не са стимулирали единствено ген. Радев тогава, има и публицисти, разполагам с целия лист, те са посрещани, хранени с еленско месо. Някои други президенти ловджии, които обичаха да ловят архари, са им давали да ловят елени... Ако излезем от леко сатиричния темперамент на въведението, нашата комисия има доста съществени подозрения, че Радев, като началник на екипа за избор на нов военен аероплан, си е разрешил волности, които меко казано излизат от параметрите на това, което бихме нарекли държание, което не предстои на глоба ".

На настояването на водещия да каже за какво въпреки всичко е загатнал въпросната сума от 5 млн., депутетът съобщи, че в страните, в които шведската компания е продавала самолети - да вземем за пример в Чехия и Унгария, полицейски следствия са потвърдили, че има раздавани пари под масата.

" Не от беквокали, ами от напълно съществени играчи на терена. Там се приказва за 12,7 милиона, в ЮАР, споделят следствията, са раздадени 20 милиона ", сподели депутатът от ГЕРБ, намеквайки за фразата на Радев към него, че " Борисов не е озаптил беквокалите си в Народното събрание ".

На въпрос дали тези пари са плащани от шведската компания, Тодоров отговори, че не желае " на следващия ден да се появи някое личице от СААБ и да споделя, че им вършим неприятна реклама ".

По думите му обаче:

„ Грипен ”-ите са бутикова измислица на фона на изтребителите F-16 ”.

Антон Тодоров разгласи още, че „ доверени лица в президентството казвали, че там се унищожават някои документчета ”.

" Ченгетата ни са по-добри от ченгетата ви ", заключи той.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР