В сутрешния блок на Нова телевизия д-р Сергей Иванов от

...
В сутрешния блок на Нова телевизия д-р Сергей Иванов от
Коментари Харесай

Морето край Дуранкулак изхвърли трупове на румънски кози

В утринния блок на Нова телевизия доктор Сергей Иванов от " Активни консуматори " заяви, че до момента в който е бил на отмора, е видял по какъв начин морето край Дуранкулак изхвърля трупове на румънски кози, написа Novini.bg.

``
реклама

В Добруджа още от зимата има обстановка с африканска чума по свинете и би трябвало от БАБХ да бъдат доста деликатни, означи той.

Имаше трупове във водата, както и един мъртвец на брега, който съумях да фотографирам. Труповете са с румънска маркировка. Мястото на мъртвите кози несъмнено не е в морето. Козите носят повече от 100 заболявания, по тази причина би трябвало да се поинтересуваме от какво са починали, акцентира доктор Иванов.

По думите му след подадения сигнал институциите са реагирали релативно бързо.

Вчера направихме обход, само че не открихме мъртвец на коза. Вероятно или морето си я е взело назад или трупът е изяден от хищници, сподели във включване от Дуранкулак екологът на Община Шабла Галя Камберова.

Ако бяхме намерили трупове, щяхме да ги унищожим и да обеззаразим мястото, съобщи доктор Мария Ноева от Агенцията по храните-Шабла.

В момента текат проби по стратегиите за контрол, добави тя.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
-->
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР