В Сутрешния блок на БНТ разговаряме с доц. Станимир Сираков

...
В Сутрешния блок на БНТ разговаряме с доц. Станимир Сираков
Коментари Харесай

Медицината в България стигна исторически връх!

В Сутрешния блок на Българска национална телевизия беседваме с доцент Станимир Сираков - неврорентгенологът от "Св. Иван Рилски " в София, който лекува мозъка през артерия на крайници. На 37 години към този момент е притежател на медицински Оскар, а в този момент закупи и европейска тапия по рентгенология, каквато имат едвам 36 лекари в света.

Какво ще се случи с тялото ни, в случай че спрем да ядем самун всеки ден: 8 непредвидени промени


" Приели сме много новаторска част от медицината, която цели тази мини инвазивност, която да помогне да излекуваме пациента по опция най-травматичния метод.Ние лекуваме дадени болести под рентгенов надзор. Така виждаме какво се случва на към метър от самото поле на деяние. Затова се занимават рентгенолози, които познават облици ", сподели Сираков.
Доц. Сираков счита, че България се пробва да се появи на европейската карта в тази област и за момента нещата се случват сносно.

Лекарите бият тревога: Появи се нова заплаха от потреблението на мобилни телефони

"Сравними са нашите резултати с всички европейски и международни серии. Развива ме го от 2011.2012 година в нашата клиника. Опитва ме се да развием школа и да бъдем еквивалент на европейското равнище. Затова се опитваме да създадем един център, който се надявам скоро да бъде упълномощен по европейски стандарти, с цел да може това много ново лекуване да има фрагменти у нас, подготвени по верния метод и получили верните документи и дипломи ", добави доцент Сираков.

По думите му тези интервенции не са неповторими за Европа, само че са неповторими за нас, тъй като се вършат за първи път тук.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР