В Сутрешния блок на БНТ автомобилният състезател Димитър Илиев и

...
В Сутрешния блок на БНТ автомобилният състезател Димитър Илиев и
Коментари Харесай

Шофирането след употреба на наркотици или алкохол е заболяване

В Сутрешния блок на Българска национална телевизия автомобилният играч Димитър Илиев и юрист Димитър Марковски разясниха злополуките по пътищата.

Повод е жестокият пътрен случай, в който почина журналистът Милен Цветков  Милен Цветков Милен Цветков е роден на 30 юли 1966 година в София. На 19 април 2020 година е погубен при злополука. Завършва.

Адвокат Марковски: Милен Цветков е жертва на пътно ликвидиране, ще има присъда

Според Илиев шофирането след приложимост на опиати или алкохол е едно заболяване в нашето общество.

"Ние като нация поносим всекидневно, съвсем ежечасно да бъдем тероризирани от сходни нагли водачи, с надменно държание, със скъпи коли и с възприятие за безотговорност, които погазват разпоредбите за придвижване по пътищата. Това са закони, които са не по-малко значими от другите закони. Ние като общество, като нация би трябвало да бъдем доста непримирими към сходен вид държание. А държанието на тези хора е такова, тъй като не се стига въобще до наказване ", съобщи той.

Адвокат Марковски разяснява, че в съда към този момент е мъчно, дори невероятно да се купи правдивост, тъй като напоследък правосъдната процедура е много поредна и солидарна с това, което е възприето и в Европа, и то е обвързвано с това, че когато има приложимост на опиати или алкохол зад кормилото, наказванията са ефикасни. "Съдът никога не е милозлив към сходен жанр водачи. Тази панацея, когато се споделяше преди време, че това е по неволя действие, сега съдът е извънредно непоколебим и сериозен към такова шофиране ", добави той.

По отношение на наказването, което ще бъде наложено на Кристиан Николов, юристът съобщи: "Във всички случаи той може да приближи оптималния размер на това наказване. Съдът би трябвало и е заслужено да ориентира наказването си в оптималния размер в тази обстановка – към 15 години умерено може да се ориентира ".

Адвокат Марковски изясни, че хипотезата за понижаване на 1/3 от наказването, в случай че си признае виновността, отпада при положение на причиняване на гибел, също така още един юридически аршин има извънредно значимо значение тук – самата социална заплаха на това съответно осъществено закононарушение.

Димитър Илиев изясни, че казусът на подобен вид произшествия е вътрешното скъсване на органите.

На въпроса носи ли отговорност майката на Кристиан Николов, Марковски разяснява: "Ако проверяващите открият, че тя е знаела, че синът ѝ е употребявал опиати и след използването на тези опиати му е предоставила ключовете на автомобила, тя също носи наказателна отговорност. Съдът не прави особена разлика сред този, който е бил зад кормилото и този, който му е дал ключовете, като е осъзнавал, че той е дрогиран ".

Милен Цветков е умрял в злополуката пред мол „ Парадайс”
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР