В сутрешните часове на места в равнините и низините ще

...
В сутрешните часове на места в равнините и низините ще
Коментари Харесай

Мъглива и облачна сряда

В утринните часове тук-там в равнините и низините ще има мъгла или ниска облачност. След обяд от запад облачността ще стартира да се усилва и вплътнява. Вечерта в обособени западни региони ще има слаби превалявания от дъжд, които ще продължат и през нощта против четвъртък, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Ще духа слаб, в източните региони до сдържан вятър от запад-югозапад. Максималните температури ще са сред 13° и 18°, в София към 13°. Атмосферното налягане още ще се намали и ще бъде доста по-ниско от междинното за месеца.

По Черноморието облачността ще е променлива, в утринните часове тук-там видимостта ще е понижена, само че бързо ще се усъвършенства. Ще духа слаб, след обяд до сдържан югозападен вятър. Максималните температури ще бъдат 15°-17°, колкото е температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините от запад облачността ще се усилва и вплътнява. След обяд в масивите от Западна България ще има превалявания от дъжд, над към 2200 метра дъждът ще минава в сняг. Ще духа сдържан вятър със западна съставния елемент. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 10°, на 2000 метра - към 4°.

В четвъртък ще бъде най-вече облачно с превалявания, на повече места и с по-значителни количества в Южна България и планините. Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще е сдържан, краткотрайно мощен, по-късно денем в източните региони ще стане от североизток. Минималните температури ще са сред 7° и 12°, а оптималните - сред 13° и 18°. През нощта против петък вятърът ще отслабне, а в петък още веднъж ще стане с южна съставния елемент. Облачността краткотрайно ще се раздра, слаби превалявания от дъжд ще има единствено на обособени места, основно в западните и планинските региони. Температурите ще са с още градус-два по-ниски.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР