В сутрешните часове днес все още ще има опасност от

...
В сутрешните часове днес все още ще има опасност от
Коментари Харесай

Съществено затопляне се очаква в близките дни

В утринните часове през днешния ден към момента ще има заплаха от поледици в Западна България. Минималните температури ще бъдат сред минус 1° и 7°, в София - към 0°, а оптималните - от 3°-4° в северозападните региони до 13-14° тук-там в Южна България. Валежите ще стопират, първо в северозападните региони, а след обяд и облачността ще стартира да се раздира и понижава. Вятърът ще се ориентира от запад и ще бъде слаб, в Североизточна България - сдържан.

По Черноморие ще има забележителна облачност и валежи от дъжд, които след обяд ще спрат, а облачността ще се раздра, тук-там и намалее. Ще духа сдържан юг-югоизточен вятър, който към обяд ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Максимални температури - сред 10° и 12°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините още сутринта преваляванията ще спрат, а облачността ще стартира да се раздира, тук-там и да понижава. Ще духа мощен и плевел западен вятър, който до вечерта ще отслабне до сдържан. Максимална температура на 1200 метра към 7°, на 2000 метра – към 2°.

През идващите дни вятърът ще е от юг, с него ще се придвижва по-топъл въздух и минималните температури в по-голямата част от страната ще са сред 7° и 12°, а оптималните - сред 13° и 18°, по-ниски единствено в западната част от Дунавската низина.

В петък облачността ще е най-вече забележителна, само че вероятността за превалявания е дребна. В събота по-късно денем от северозапад, а в неделя от север-североизток ще нахлува по-студен въздух. Облачността ще се вплътни и от северозапад на югоизток на доста места в страната ще има превалявания от дъжд, в планините над 1500 м - от сняг. Температурите ще се намалят доста. В понеделник преваляванията ще спрат, само че захлаждането ще продължи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР