В супермесеца на избори в Европа - поглед към Франция.

...
В супермесеца на избори в Европа - поглед към Франция.
Коментари Харесай

Пет дни преди президентския вот във Франция: Марин Льо Пен стопява разликата с Макрон

В супермесеца на избори в Европа - взор към Франция.

До първия тур на президентските избори остават пет дни. Все по-вероятно наподобява крайнодясната Марин Льо Пен да стигне до балотаж с президента Еманюел Макрон, предава Българска национална телевизия.

Проучванията сочат победа за Макрон, само че разликата сред него и Льо Пен от ден на ден понижава.

Нищо не е невероятно, предизвести Макрон на протест и даде образец с Брекзит. Според него, заплахата от екстремизма е достигнала нови висоти. Президентът, който дава обещание 1100 евро минимална пенсия, прави опити да завоюва лявоцентристките гласоподаватели, които съгласно социолозите може да не отидат до урните.

Основният му противник, крайнодясната Марин Льо Пен търпеливо работи за намаляване на имиджа си, разясняват наблюдаващите.

Днес тя даде изявление, в което съобщи, че се старае да заема допустимо по-разумна позиция и най-много в полза на Франция. Със сигурност обаче в основата си нейната стратегия не се трансформира. Тя планува завършек на обществени помощи за чужденци, предпочитане на французи пред чужденци за дадена работа, възбрана на носенето на хиджаб на публични места и изпъждане на неработещите чужденци от Франция.

" В една страна този, който има поданство, има повече права от чужденеца. Това не е толкоз правилно за Франция, където правата бяха съвсем изравнени.Тук съм, с цел да кажа: Да имаш френско поданство ти дава повече права в сравнение с, в случай че си чужденец ", сподели Марин Льо Пен, претендент за президент на " Национален общ брой ".

В изследване сред първи и четвърти април 53-годишната Льо Пен се приближава до 44-годишния Макрон.

За него биха дали своят вот 26 на 100, за нея - 23 %.

На трето място е левият претендент Жан-Люк Меланшон, някогашен член на Социалистическата партия следван от крайнодесния Ерик Земур и кандидатката на обичайна десница Валери Пекрес, от партията на някогашния президент Никола Саркози.

Вторият тур е на 24 април.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР