В Сумска област руски сержант ще бъде съден за убийството

...
В Сумска област руски сержант ще бъде съден за убийството
Коментари Харесай

В Сумска област ще съдят руски сержант за убийство на цивилен гражданин

В Сумска област съветски сержант ще бъде съден за убийството на граждански жител, заяви основният прокурор на Украйна Ирина Венедиктова, представена от Руската работа на Би Би Си.

" Главната прокуратура внесе обвинителен акт против Вадим Шишимарин, пълководец на поделение на военна част 32010 на 4-та Кантемировска танкова дивизия на Московска област ", ​​каза Венедиктова.

Това е първият случай на развой против съветски боен в Украйна от началото на съветската инвазия . Той ще бъде съден за " Нарушения на законите и обичаите на войната " по Наказателния кодекс на Украйна. Заплашва го от 10 до 15 години затвор или пожизнен затвор.
 Грабежи, разстрел, обезчестяване на цивилни - зверствата на съветските военни в Украйна
Грабежи, разстрел, обезчестяване на цивилни - зверствата на съветските военни в Украйна

Human Rights Watch показа шокиращи разкази за военни закононарушения

Според Венедиктова 21-годишният съветски сержант на 28 февруари е умъртвил 62-годишен невъоръжен граждански в Сумска област, който е карал велосипед край пътя.

" Колоната, в която сержант Шишимарин се движеше, беше разрушена от нашите въоръжени сили на Украйна (ВСУ). Бягайки, той и още 4-ма свои сътрудници стреляха по персонален автомобил с картечници и го заграбиха. Нашествениците влязоха в селото с крадена кола с към този момент пробити гуми и по пътя видяха мъж, който се прибираше у дома и говореше по телефона. Един от бойците заповяда на сержанта да убие цивилния, с цел да не осведоми украинските военни за тяхното местоположение ", сподели Венедиктова. В момента Шишимарин се намира в ареста.

Припомняме, че Украйна упрекна Русия в осъществяване на военни закононарушения изключително в предградията на Киев, където след изтеглянето на съветските войски в края на март бяха открити телата на стотици цивилни, някои от тях с вързани ръце. Много страни и също смятат убийствата на тези цивилни за военни закононарушения и. За тях обаче могат да бъдат упрекнати съответни причинители и се смята, че ще бъде доста мъчно и доста малко евентуално .
 Путин награди съветската бригада, упрекната за военни закононарушения в Буча
Путин награди съветската бригада, упрекната за военни закононарушения в Буча

Путин вижда " героизъм " и им дава званието " гвардейци за отбраната на родината и държавните ползи "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР