В Судан въоръжените сили и паравоенната групировка RSF се договориха

...
В Судан въоръжените сили и паравоенната групировка RSF се договориха
Коментари Харесай

В Судан се договориха за 72-часово спиране на огъня

В Судан въоръжените сили и паравоенната формация RSF се договориха за 72-часово преустановяване на огъня, което влезе в действие в среднощ.

Новината разгласи американският държавен секретар Антъни Блинкен. Двете враждуващи страни, които не съблюдаваха нито едно от контрактуваните до момента краткотрайни примирия, също потвърдиха съглашението. Най-малко 400 души починаха в сраженията през последната седмицата и половината. Междувременно западни, арабски и азиатски страни не престават да изтеглят своите жители и дипломати от страната. От Вашингтон показаха и съществено безпокойствие от наличието на " Вагнер " в Судан.

„ Наистина сме надълбоко обезпокоени от ангажираността на групировката на Пригожин, Вагнер в Судан. Тя е в толкоз доста разнообразни страни и в Африка. Елемент, който, когато е намесен, просто носи със себе си повече гибел и опустошения. И е доста значимо да не ставаме очевидци на по-нататъшното ѝ ангажиране в Судан. Трагично е, че имаме повече патрони, в сравнение с храна, които влизат в Судан, които се употребяват в Судан. Това е покруса, тъй като виждаме доста интернационална интервенция, доста други играчи, които се пробват да употребяват Судан, като игрално поле. По каквато и да е причина, за златото, за територия и надзор над района “, сподели Антъни Блинкен, държавен секретар на Съединени американски щати.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР