В Судан тежките боеве за контрол на страната не спират,

...
В Судан тежките боеве за контрол на страната не спират,
Коментари Харесай

В Судан не спират тежките боеве за контрол на страната

В Судан тежките боеве за надзор на страната не стопират, макар оповестеното удължение на примирието. Стотици са починалите в спора, който избухна преди две седмици.

В основата на борбите в Судан е съперничеството за власт сред двама генерали, които проведоха боен прелом преди две години и осуетиха прехода към народна власт. Армията води война със Силите за бърза поддръжка

Най-интензивни сражения с потребление на артилерия и авиация се разпростират в столицата Хартум и най-големия град Омдурман, както и в региона на Дарфур, където от началото на седмицата починаха десетки хора. Лекари от столицата предизвестяват сътрудниците си, че паравоенните формирования отвличат медицински личен състав, с цел да лекува ранени бойци.

Заради рецесията доста страни изтеглиха жителите си от Судан, в това число България.

Турция заяви, че един от нейните самолети за евакуация е бил обстрелван в покрайнините на столицата, няма потърпевши при случая.

Британското държавно управление разгласи, че довечера завършва интервенциите по извеждането на свои жители от Судан в Кипър, откакто броят на искащите да си тръгнат стартира да понижава. До нощес са изтеглени близо 1600 души, в това число от други страни.

Според представители на интернационалните организации стотици хиляди бежанци също напущат страната.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР