В Судан армията и Силите за бърза подкрепа отново се

...
В Судан армията и Силите за бърза подкрепа отново се
Коментари Харесай

Поредно примирие в Судан без ясна представа за мир

В Судан армията и Силите за бърза поддръжка още веднъж се ангажираха да прекратят всички набези, с цел да разрешат прекосяването на филантропичната помощ, от която сега зависят 25 от 45-те милиона поданици на страната, по данни на Организация на обединените нации.

Преди двете страни да се съгласят на примиерието, сраженията се ожесточиха още повече. Цели квартали в столицата Хартум са без вода, а електричеството има единствено по няколко часа седмично.

Ситуацията е още по-тревожна на запад, в Дарфур. Регионът е потопен в безпорядък от седмици. Местни бягат, а по улиците има безжизнени тела на неидентифицирани цивилни.
Това тяло е тук от през целия ден и никой не знае кой е той. Повечето хора са видели тялото му тук, в региона на Муса. Надяваме се, че всички страни, които стоят зад боевете, ще спрат да предават народа си. Като поданици на Дарфур ние имаме специфичен дълг, който би трябвало да осъществим. Не можем да си позволим да губим околните си и децата си всеки ден.
Адам Хюсеин

От Кувейт оповестиха, че " изпращат 10 тона филантропична помощ " на Судан. В Женева през днешния ден се организира интернационална конференция за помощта за Судан, спонсорирана от Саудитска Арабия.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР