В СУ Цветан Радославов“ в Свищов бе даден старт на

...
В СУ Цветан Радославов“ в Свищов бе даден старт на
Коментари Харесай

Създадоха Детско полицейско управление в Свищов

В СУ „ Цветан Радославов “ в Свищов бе даден старт на програмата „ Детско полицейско ръководство “, която се организира по самодейност, и със съдействието на Министерство на вътрешните работи. Националната просветителна стратегия е с двегодишна история и предопределена за образование на деца от началните, и междинните учебни заведения. Като доброволци, в нея ще вземат присъединяване петокласници. Обучители и ръководители на доброволците ще бъдат представители на РУ-Свищов, Местната комисия за битка против противообществените прояви на малолетните и малолетните /МКБППМН/ и РСПБЗН-Свищов. Идеята на програмата е децата, забавлявайки се, да придобият познания и умения за запазване на своя живот и този на приятелите си, информация за своите права и отговорности в обществото, за работа в екип, почитание и приемливост.  sv

Теоретичните занимания, които по никакъв метод няма да нарушават образователната стратегия на децата, ще бъдат извършени от чиновниците на Министерство на вътрешните работи в учебна среда, като се плануват и практическите занятия навън. Основната задача, която си слагат представителите на органите на реда, са ранната предварителна защита на подрастващите, одобряване на ценностно отношение към законите в страната, както и основаване на привички за безвредно държание и взимане на съответни решения в избрани обстановки.

В осъществяване на идните задания, младите доброволци поставиха клетва, след което директорката на СУ „ Цветан Радославов “ Марияна Маркова и началникът на РУ-Свищов Момчил Златев подписаха декларация за съдействие и съглашение за партньорство, за основаване и осъществяване на „ Детско полицейско ръководство “ в свищовското учебно заведение.

Като представител на Община Свищов, на събитието участва началникът на отдел „ Образование “ Румяна Кузева, която поздрави младите доброволци и им пожела триумф в новото начинание.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР