В СУ Николай Катранов“ в Свищов гостува Стефан Сапунджиев от

...
В СУ Николай Катранов“ в Свищов гостува Стефан Сапунджиев от
Коментари Харесай

Училище в Свищов стана част от програмата „Back to school” на Европейската комисия

В СУ „ Николай Катранов “ в Свищов гостува Стефан Сапунджиев от Европейската комисия. Визитата му бе по отношение на европейска самодейност „ Back to school ” за посещаване на учебни заведения от чиновници на европейските институции, за показване достиженията на европейския план и шерване на европейските полезности. В рамките на плана чиновниците посещават учебни заведения в родната им страна.Презентациите, изнесени като част от тази самодейност, дават опция за обмяна на хрумвания с младежите за бъдещето на Европа. Инициативата към този момент е достигнала до хиляди възпитаници в другите страни членки на Европейския съюз и е доста добре призната от учениците и учителите.

Презентацията на Стефан Сапунджиев в СУ „ Николай Катранов “ беше в подтекста на председателство на България в Съвета на Европейския съюз.

Пред учениците от гимназиален стадий той приказва за функциите на европейските институции, смисъла на българското председателство, както и за опциите за образование и доброволни действия в чужбина, финансирани посредством програмата „ Еразъм + “ и неотдавна основания Европейски корпус за взаимност. Учениците имаха опция да изгледат забавни видео материали, в които техни връстници споделяха опита си като доброволци и участници в действия по стратегия „ Еразъм + “.

Сапунджиев предизвика младежите с забавни въпроси за Евросъюза, като вярно далите отговор получиха и награди.

След края на формалната среща близо час учениците разпитваха Стефан Сапунджиев за неговия житейски път и за това по какъв начин е съумял да се осъществя професионално. Той описа, че е минал през доста компликации, само че постоянно е бил твърдоглав, грижлив и оптимист. Гостът показа още, че е доста признателен на своите родители, които са го подкрепяли и са вярвали в него.

Връзката на Стефан Сапунджиев със свищовския край е по линия на починалата му майка, която е от село Овча могила, където до момента живее татко му.

Стефан Сапунджиев работи в Европейската комисия от октомври 2008 година, първо като вътрешен инспектор в „ Службата за вътрешен одит “, а понастоящем като чиновник по финансовите политики в Генерална дирекция „ Финансова непоклатимост, финансови услуги и съюз на финансовите пазари “. Следвал е в България, Германия, Съединени американски щати и има бакалавърска степен по финанси от Тексас Тек Юнивърсити. Владее британски, има доста положителни знания по немски език, употребява на работно равнище френски, съветски и румънски.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР