В студиото на „Здравей, България” по представителите на листи Нона

...
В студиото на „Здравей, България” по представителите на листи Нона
Коментари Харесай

Сблъсък на ГЕРБ и БСП: Йотова срещу Дилов-син

В студиото на „ Здравей, България” по представителите на листи Нона Йотова – претендент за народен представител от Българска социалистическа партия и Любен Дилов-син, претендент за народен представител от обединението на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили, разясниха настоящи тематики и дадоха предизборните си обещания.

Двамата разясниха за какво хората би трябвало да гласоподават за тях.

„ За да осъществим нашата стратегия - да успеем да спасим страната от срутището ГЕРБ, да стане още веднъж парламентарна република, а не премиерска, каквато е в момента”, съобщи Йотова.

„ Личната ми мотивация е ясна, към този момент съм бил народен представител от Бургас, който през идващите години ще търпи и още промени. Мисля, че нещата са доста елементарни – в случай че сътрудниците от Българска социалистическа партия можеха да ръководят, щяха да го вършат. Самият факт, че толкоз време те не ръководят, демонстрира по какъв начин хората в България си показват живота. Разбира се, има доста проблеми, които би трябвало да бъдат решавани, склонен съм, че би трябвало да е по партиен път”, отвърна Дилов.



Според Нона Йотова сега има „ несправяне с кризата”.

„ Това, което се случи, с отварянето на заведенията на 1 март, макар, че английският вариант навлизаше със страшна мощ, сякаш беше преднамерено, с цел да може да се заразят повече хора и локдаунът да настъпи, тъкмо когато идват избори. Хората да бъдат наплашени и да не отидат да гласуват”, счита претендентът от Българска социалистическа партия.

Дилов- наследник отвърна, че не е последовател на сходни тайни теории.

„ Мога да кажа, че България се оправя над междинното равнище. Като гледаме международната статистика, доста малко страни са над нас. Това, което се случва сега, повтаря испанския грип. Съвсем обикновено е третата вълна да е с доста повече инфектирани. Тези ограничаващи ограничения се вършат с една единствена цел – да се понижи натискът върху опазването на здравето. Те не могат да спрат хода на грипа и приемането на групов имунитет. Рецептата е това – всеобщо имунизиране и грижа за хората в болниците”, безапелационен е Любен Дилов – наследник.

Според представителя на левицата имунизирането е било доста комплицирано. Йотова акцентира, че сме на последно място по имунизация в Европа и на трето по смъртност.

„ Беше сбъркана цялата система с тези ваксини. Не разбирам за какво зелените коридори не бяха пуснати от самото начало”, попита тя. Според нея е било належащо да се коментира повече на хората по какъв начин работи имунизацията и, че е безвредна.



„ Истината е, че се ползват толкоз ваксини, колкото има. Разбира се, че могат да бъдат повече, стига да ни ги дадат. Надяваме се, че след „ оня вопъл”, насочен от четири страни, ще настъпи някаква смяна и ще вземем количествата, които ни се поставят и за които сме платили”, отвърна Любен Дилов-син. Той е на мнение, че прекомерният демократизъм на ръководещите им е изиграл неприятна смешка. Вина за паниката и объркването на хората имали и тези, които се изказвали по тематиката, без да бъдат способени, добави кандидат-депутатът.

„ Премиерът не е доктор. Не може от джипката да издава наредби и заповеди, които да се сменят през ден. Би трябвало фактически лекарите, както в Израел, да ръководят тази криза”, счита Йотова.

„ Няма решение, което да не е взето от групов орган. Това са спекулации, че Борисов персонално отваря и затваря. България въпреки всичко, с тази политика на лавиране, съумя да запази стопанската система си в този интервал, това не го споделяме ние, а задгранични наблюдаващи. За това има ограничения. Никой не е бил в тази обстановка, с цел да знае по какъв начин се работи в нея”, уточни Дилов-син.

Повече за дебата по тематиките гледайте във видеото.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ съдебна експертиза Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Водещи--> --> Не пропускай Блондинка на летището: - Мога ли единствено с персонална карта да хвърча до Рим? - За страдание не – ще Ви би трябвало и аероплан... Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниНяколко съвета да не се усещаме изтощени след промяната на времетоВ събота Англия сложи връх за най-вече имунизации за един ден - 844 285 инжекцииКомпанията към момента търси причината„ В този миг си представям по какъв начин фотографирам съветския римейк на „ Междузвездни войни ”, където имперските щурмоваци са сменени от наказани с раници и ушанки ”, споделя съветският опозиционерОтветни дейности от страна на ПекинНаши сънародници са карантинирани тамНа конференция в Брюксел Столтенберг съобщи, че Алиансът „ следи от близко напредъка на следствието в България против лица, упрекнати в шпионаж в интерес на Русия ”На 13 се преселва в Германия, само че попада в неприятна среда. Днес той е на 18 и е към този момент различен човек - с помощта на помощта, която му оказва един немец, написа " Дойче веле " Ще има изборна секция в посолството ни в африканската странаРуският водач не посочи с коя от трите ваксини съветско произвеждане ще се ваксинира.Главният прокурор алармира външният министър Екатерина Захариева, че те са осъществявали нерегламентирана разследваща активност, несъвместима с дипломатическите отношенияОт болница „ Света Анна ” излязоха с публично съобщениеБританският министър председател ще влезе в контакт с водачите от Европейски Съюз, с цел да се опита да предотврати " ваксинния шовинизъм " Решението за глобите беше взето през днешния ден от министрите на външните работи на страните от съюза в БрюкселОттеглянето не би трябвало да се пояснява като оттегляне от битката против насилието над дами Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР