В студиото на Здравей, България икономистите Евгений Кънев, Михаил Кръстев

...
В студиото на Здравей, България икономистите Евгений Кънев, Михаил Кръстев
Коментари Харесай

Хампарцумян за Шенген: Като влизаш в една къща, спазваш правилата такива, каквито са

В студиото на " Здравей, България " икономистите Евгений Кънев, Михаил Кръстев и  финансистът Левон Хампарцумян дискутираха за какво България още веднъж не влезе в Шенген.

" Ние се причисляваме към Шенген, а не те към нас. Като влизаш в една къща, спазваш разпоредбите такива, каквито са. България е 0,4% от стопанския оборот в Европейски Съюз. Не сме някаква страшна икономическа опасност. Транспортната инфраструктура поради войната в Украйна и поради подредбата на света след войната ще би трябвало да се преработи. Основната причина е амбивалентното държание на България. Едни желаят да не влизаме в еврото, други желаят да излизаме от НАТО ", коментира Хампарцумян.

" Изпълнили сме освен техническите критерии за присъединение към Шенген, а и критериите за правова страна най-малко съгласно мониторинга, който беше в Европейски Съюз. Той беше свален, даже този преди Румъния. Тогава Холандия гласоподава, че в България правовата страна действа задоволително добре, с цел да бъде свален. Тук им забъркани стопански претекстове. Ако Румъния и България влязат в Шенген транспортните коридори ще се диверсифицират ", сподели Кръстев.

По думите му е наивно да мислим, че има страни, които са толкоз заинтересувани за вътрешната обстановка у нас.

" Снощи си направих труда да видя по кое време в действителност за първи път Холандия е споделила " не ". Стигнах до 2011 година Върховенството на  правото е разликата сред Съветския съюз и Европейски Съюз, разликата сред богата и бедна страна. Единствената страна, която няма влезнали ефикасни присъди за персони по върховете на властта, е България. Не може 2022 година Екологичен потенциал да споделя, че имаме проблем с правовата страна и да твърди, че 2019 година Холандия е махнала механизма. Той беше трансформиран. Това е все едно да имате акт 16 за къща, Шенген е акт 16, без да имате акт 15 за прилагане на постройката. Акт 15 се явява върховенството на правото ", поясни Кънев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР