В студиото на сутрешния блок на Нова телевизия министърът на

...
В студиото на сутрешния блок на Нова телевизия министърът на
Коментари Харесай

Министър Нанков: Необходим е "Дунав мост" 3

В студиото на утринния блок на Нова телевизия министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков Николай Нанков е министър на районното развиване и... към профила разяснява настоящи тематики.

Една от тях е опцията за строителство на втори „ Дунав мост “ при Русе. „ Дунав мост “ 3 ще стане в обозримо бъдеще. На 3 октомври имаме взаимно съвещание с Румъния и тогава ще обсъдим детайлите на бъдещия план. Трети мост е нужен “, съобщи Нанков.

Във връзка със строителството на Автомагистрала „ Хемус “, министърът съобщи, че аутобанът, който би трябвало да свърже София с Варна, би трябвало да е подготвен до 2025 година. „ Започнахме 9-те км от Ябланица до Тетевен, сега проектираме, с цел да сме подготвени до края на годината, за още 50 км до разклона Ловеч- Плевен “, посочи Нанков. „ От Варна имаме нови 16 км, за които мина публичната поръчка. Имаме подготвен план и е определен реализатор. В момента изборът на реализатор се апелира, само че в границите на няколко месеца ще стартираме и с тези 16 км в посока Шумен и Търговище “, изясни министърът. „ Обозримо в границите на мандата 75-100 км новоизградена Автомагистрала „ Хемус “ са действителни “, съобщи Николай Нанков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР