В студиото на Събуди се гостува Станислав Иванов, зам.-председател на

...
В студиото на Събуди се гостува Станислав Иванов, зам.-председател на
Коментари Харесай

Депутатът от ГЕРБ Светослав Иванов обясни, защо няма да има дневни винетки в България

В студиото на „ Събуди се ” гостува Станислав Иванов, зам.-председател на комисията по превоз, ръководител на комисията, основана, с цел да ревизира сигналите на гладуващия Николай Колев – Босия. Той е и един от вносителите на измененията свързани с винетките.

„ Аз за цена не знам от кое място сте разбрали, тъй като чакаме отчета на Световна банка, който ще каже какви са цените и какъв ще е обсегът на тол системата. Не мога да кажа сигурно каква ще бъде цената ”, съобщи той.

Политикът разяснява и за какво не са записали еднодневни винетки в закона.

„ Еднодневни винетки няма на никое място в Европа. Еднодневната винетка значи, че един човек ще отиде за един ден, ще си свърши работата и ще се върне. Тази еднодневна винетка ще бъде на цена, която е несъпоставима с едноседмичната, тъй като имаме разноски по основаването на винетката, обработката ”, сподели той.

„ Пътищата, които ще обхване тол системата са предмет на отчета на Световната банка, само че към този момент са автомагистралите, първи и втори клас пътища. За трети клас също могат да бъдат включени. В момента един директно преминаващ камион през България, заплаща 12 евро. В Европа, в най-близките до нас страни заплащат от 60 евро нагоре. Това значи, че ще се събират едни суми от 600-700 милиона нагоре, които ще спомагат за ремонта на пътищата, тъй като сега се събират към 200 милиона – извънредно незадоволителна сума за ремонта и поддръжката. Поради тази причина взехме решение да въведем тол системата, която ще засегне товарните камиони и рейсовете. По никакъв метод няма да засегне леките коли. Говорим за над три тона и половина – те ще бъдат наранени. Ще заплащат друга цена според от пробега. Останалите коли под 3,5 тона ще употребяват електронна винетка. Много по-лесно ще бъде. Няма да имат право даже контролните органи да ревизират стикери и касовата записка. Който има винетка умерено може да пътува по пътищата ”, изясни депутатът.

Вижте какво сподели той по други значими тематики във видеото.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР