В студиото на президентът на КТ Подкрепа Димитър Манолов коментира,

...
В студиото на президентът на КТ Подкрепа Димитър Манолов коментира,
Коментари Харесай

Димитър Манолов: Внасянето на Плана за възстановяване и устойчивост не трябва да се бави

В студиото на президентът на КТ " Подкрепа " Димитър Манолов разяснява, че забавянето на Националния проект за възобновяване и резистентност ще докара до това България да не разполага с ресурса, с който да си помогне. Освен това в проекта има стратегически цели, за които също няма запас, и те ще останат непостигнати.

Той изрази единодушието си с изпълнителния шеф на АИКБ Добрин Иванов, съгласно който от особена значимост за българския бизнес е да бъде модифициран този проект и да бъде импортиран в период в Европейската комисия, тъй че първите средства по този проект да бъдат получени в границите на тази година. Освен това би трябвало да продължат антикризисните ограничения и антикризисните политики.

По думите на Манолов ненапълно причините на вицепремиера Томислав Дончев за невнасянето на проекта са безапелационни, само че обстановката е рискова и те са нелегитимни. Сроковете за представянето на този документ изтичат доста скоро.

Председателят на КТ " Подкрепа " съобщи, че синдикатите също имат някои забележки към проекта, само че те не са трагични, и ще създадат оферти за леки корекции, свързани с енергийната успеваемост, адресирането на малко средства към човешкия капитал, които в този момент са извънредно незадоволителни.

Противоепидемичните ограничения също би трябвало да бъдат премислени и да се внимава с тях, с цел да не се провали постигнатото.

Манолов уточни, че предложенията им ще бъдат импортирани в Народното събрание и политиците ще би трябвало да се схванат и да вземат решения.
Следващото държавно управление на Република България, което и да е то, е неотложно да се ангажира с всичко това.

Държавата има потребност от усмиряване и икономическо възобновяване, доколкото то е допустимо в къси периоди, и за това е нужно отговорно ръководство, заключи той.

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР