В студиото на Още от деня новият председател на Комисията

...
В студиото на Още от деня новият председател на Комисията
Коментари Харесай

Пламен Георгиев: За 2 години КОНПИ отне имущество за 47 милиона лева

В студиото на " Още от деня " новият ръководител на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добито имущество /КПКОНПИ/ Пламен Георгиев заяви, че през последните две години Комисията за лишаване на нелегално добито имущество е лишила имущество на стойност 47 милиона лв. и това е имущество с действително влезнали в действие присъди. В момента комисията е внесла 703 каузи на обща стойност като исковете за лишаване са 2 милиарда 767 милиона лв..

 Пламен Георгиев, ръководител на КПКОНПИ: В историята на комисията през предходните години е лишила 109 милиона лв., като действително отнемането е пред последните 5-6 години, тъй като през първите години комисията се е структурирала, внасяла е искове. За КТБ искът е 2 милиарда лева, като повече от милиард и половина действително е гарантиран, само че освен той. Имаме огромни искове и против други лица, така наречен олигарси.
Добавената стойност от основаването на този нов орган е, че към този момент всички антикорупционни органи се сплотяват в едно и информацията от другите звена стартира да тече директно и директно, изясни Георгиев. Основен проблем обаче, по думите му, освен в България, само че и в Европа е, че обособените служби не си приказват между тях. Сега към този момент информацията е безусловно на няколко метра разстояние един от различен - от единия шеф на едната работа до другия.

Сега се сътвори един антикорупционен орган и една цялостна политика - когато се стартира да се ревизира един случай, той се ревизира минимум за 3 неща - дали има осъществено закононарушение, подаваме към прокуратурата към този момент сигнала дали сме събрали за осъществено закононарушение и оттова нататък те към този момент поемат случая, изясни Пламен Георгиев.
 Пламен Георгиев оглави новата Комисия за противопоставяне на корупцията Пламен Георгиев оглави новата Комисия за противопоставяне на корупцията
Парламентът избра ръководител на новата Комисия за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество. Това е Пламен Георг...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР