В студиото на Още от деня“ министърът на младежта и

...
В студиото на Още от деня“ министърът на младежта и
Коментари Харесай

Красен Кралев за допинга в спорта: Начинът за борба е образованието

В студиото на „ Още от деня “ министърът на младежта и спорта Красен Кралев означи, че битката със неразрешените вещества и доринг не е единствено в професионалния спорт, само че и измежду дилетантите и феновете на спорта, изключително измежду подрастващите. Това може да има пагубни последствия, добави той, и акцентира, че методът на битка с тези субстанции и използването им е посредством обучение и методите за засичане.

Министър Кралев не се зае с прогнози какъв брой медала ще завоюва България на Зимните олимпийски игри в Пьончан, само че акцентира, че тимовете ни са в добра форма и очаквания може да се разпореждат на дисциплините сноуборд и биатлон.

  Представяне на българското европредседателство в Брюксел Представяне на българското европредседателство в Брюксел
Запазването на единството на съюза ще бъде най-голямото председателство пред България като ръководител на Съвета на Европейски Съюз. Това сподели в Брюксел непрекъснатия...

Изслушването пред Комисията на Европарламента е едно от най-големите провокации по време на Европредседателството, съобщи министър Кралев, който беше на чуване в Брюксел дружно с редица други отраслови министри. Предизвикателството се корени в това, че концепцията би трябвало да се отбрани и се изисква сериозна подготовка. Програмата за младежта и спорта е амбициозна, само че значимите проблеми са три, добави Красен Кралев, като те са повече в спорта.
Красен Кралев, министър на спорта: В този интервал би трябвало да се гласоподава международния антидопингов кодекс и е значимо по време на нашето Председателство да се съгласуват позициите на страните-членки. В бранша „ юноша “ имаме одобряваме и създаване на европейска тактика на младежта. През месец април ще се организира конференция по младежките въпроси.
Проблемът е, че при усъвършенстването на медикаментите за допинг, би трябвало да се подобрят и методите за засичането им, съобщи Кралев. Има доста хора, които желаят в къси периоди за реализиран оптимален резултат, поради което има приложимост на неразрешени стимуланти даже измежду дилетанти, в това число малолетни, добави спортният министър. България обаче не е в челото на страните, в които се използва допинг.
Красен Кралев, министър на спорта: При нас използването е лимитирана, само че такива неразрешени вещества всеобщо се употребяват от дребни или във фитнес центрове.
Начинът за битка е с обучение, тъй като малко на брой от младежите знаят следствията от използването на такива неразрешени вещества, които могат да бъдат и тежки, съобщи Кралев. Друг способ за битка с допинга е следствието.
 "Корейската вълна " и Олимпиадата
От 9 до 25 февруари целият свят ще впери очи в ПьонЧан, на към 180 км от столицата на Южна Корея Сеул. Страната ще бъде хазаин на спортния конгрес за...

Бягам от прогнозите за Зимните олимпийски игри, само че имаме упования от Радо Янков, съобщи министърът на спорта. Той означи, че не желае да натоварва сноубордиста с прекомерно огромни упования. Биатлонът също е спорт, в който имаме очаквания, а тимът е максимален от българската команда.
Красен Кралев, министър на спорта: Мисля за Токио, откогато станах министър през 2014 година Последните 30 години са пропуснати доста неща, тъй че първо би трябвало да вършим промени в юношеския спорт. Обнадеждаващо е, че към този момент се вижда резултатът от работата с младите, тъй че имаме мощно потомство в лека атлетика, бокс и битка, както и в нови дисциплини като таекундо.
Художествената гимнастика е в брилянтна форма, съобщи Кралев, само че конкуренцията в този спорт е жестока. Няма по какъв начин при такава конкуренция да не излязат положителни гении. Хубавото е, че при изостаналите спортове има прогрес - подобен спорт е боксът, в който към този момент имаме медали и огромни триумфи. Друг подобен спорт, при който младите бележат огромни триумфи, е леката атлетика, добави Кралев.
 Как Община Варна предизвиква децата да спортуват Как Община Варна предизвиква децата да спортуват
През новата 2018 година Община Варна продължава програмата си за начално образование на децата във всички типове спорт. Тренировките в първите месеци са...

Най-важното е престижът на учителите и на предмета физическо образование е да се възвърне, съобщи Кралев. Всички сме отговорни за това, че децата не спортуват, добави той. Той акцентира, че е значимо от първи клас по физическо образование да преподават дипломирани учители, а по-късно в учебните заведения да влязат профилирани треньори.
Красен Кралев, министър на спорта: Ние живеем от олимпиада на олимпиада, а никой не споделя да се върнем в основата - децата, юношите, инфраструктурата, спортът в учебно заведение.
Няма драма със оборудването „ Заека “ на Витоша, съобщи Кралев. То е развалено от стихия и му следва да се ремонтира. Заради несъгласия в законодателството и закона за ръководство всяко оборудване има „ лична орис “.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР