В студиото на Още от деня“ гостуваха председателят на етичната

...
В студиото на Още от деня“ гостуваха председателят на етичната
Коментари Харесай

В Още от деня“: Има ли решение срещу агресията на агитките по стадионите?

В студиото на „ Още от деня “ гостуваха ръководителят на етичната комисия в БФС и някогашен шеф на Националната полиция ген. Васил Василев и някогашният началник на бранш „ Охрана на всеобщи мероприятия " към Столична дирекция на вътрешните работи Богдан Милчев. Те разискаха какви решения може да се вземат против експанзията на агитките по футболните игрища, след скорошния случай на потърпевша полицайка от хвърлена бомбичка по време на мача сред тимовете на Левски и ЦСКА в София.

В случая с ранената полицайка на мача Левски - ЦСКА става дума за професионална чест, съобщи ген. Василев. Бившият началник на „ Охрана на всеобщи мероприятия “ към Столична дирекция на вътрешните работи Богдан Милчев посочи, че в българската полиция работят едни от най-хубавите чиновници в региона на футболното безчинство.

По думите на ген. Василев постоянно е има случаи на изстреляни бомбички от трибуните на законите, само че упрекнатите в това са съдени по закона за футболното безчинство, за което получават възбрана да посещават спортни мероприятия за три години напред.
ген. Васил Василев: Тъй като няма надзор, защото никой не се занимава да види тоя човек с тая влезнала в действие присъда ще върви ли на мач, или не.
Ген. Василев добави, че до момента няма инспекция на документите при влизането в стадионите.
 Подготвят нов закон за футболното безчинство Подготвят нов закон за футболното безчинство
Футболното безчинство и експанзията по стадионите още веднъж са във фокуса на институциите. Депутати, Министерство на вътрешните работи, Министерството на спорта и Футболният съюз диря...

Богдан Милчев посочи, че в Закона за осъществяване на спортни мероприятия, има член 20., в който се не разрешават предметите при влизане на стадиона и измежду тях е пиротехниката. Полицията обаче позволява вкарването на пиротехника за „ хореография “, добави той.
Богдан Милчев: Когато се вършат тези хореографии, в закона е записано, че не може да се вършат с факли и пиротехника. Това са сделки сред почитателите и силите за сигурност на стадиона.
„ Имаме систематичен дефицит на сигурност “, добави той. Според Милчев законът би трябвало да се промени.

Според ген. Василев би трябвало да се вкарат спомагателни ограничения за сигурност на стадионите, измежду които стадионите да бъдат оразмерени по този начин, че всеки на публиката да сяда на мястото си, а другата е да се слагат камери, които снимат с висока резолюция.

Богдан Милчев увери, че в съответния случай полицията ще показа резултати в най-скоро време, само че казусът е доста по-дълбок. Решението на казуса съгласно него е „ извъсистемен надзор “.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР