В студиото на Още от деня“ депутатът от БСП Георги

...
В студиото на Още от деня“ депутатът от БСП Георги
Коментари Харесай

Георги Свиленски: Проблемът е в модела Хасково“

В студиото на „ Още от деня “ депутатът от Българска социалистическа партия Георги Свиленски съобщи, че Българска социалистическа партия се бори не да завоюва изборите непременно, а да отстрани порочния модел на слепване на централна и локална власт, който се следи в случаите към Хасково, Добрич, Ботевград. Той прикани в Хасково да се проведат избори за нов кмет.

Депутатът от Българска социалистическа партия Георги Свиленски съобщи, че президентът Румен Радев не е оповестил война на политическа партия ГЕРБ, а че прави по този начин, че да не се дискредитира името му или президентската институция, като добави, че от ръководещата партия към момента не могат да преживеят загубата на президентските избори.
Георги Свиленски, народен представител от Българска социалистическа партия: От края на президентските избори те не могат да схванат, че президентът се споделя Румен Радев и че той ще бъде президентът идващите четири години. Той пази както своето име, по този начин и институцията. Той е човек на достолепието, който няма да се остави на една или друга политическа мощ да се упражняват на негов тил. За мен тези сътрудници от ГЕРБ би трябвало да схванат, че има политици в България, които могат да кажат на Борисов и Цветанов това, което други не са посмявали. Засега борбата я печели президентът.
Георги Свиленски призна, че една от вероятните аргументи за спора сред президент и министър председател е в процедурата за избора на нов военен аероплан за Военновъздушни сили. Той също по този начин добави, че е обикновено всеки политик да губи поддръжници, само че означи, че рейтингът на утвърждение на Румен Радев е 60 %, до момента в който на ръководещите е двойно по-малък.
 Румен Радев: ГЕРБ търсят борба с мен и ще я получат Румен Радев: ГЕРБ търсят борба с мен и ще я получат
Президентът Румен Радев сподели пред публицисти, че ГЕРБ търсят борба с него и ще я получат. Държавният глава към този момент не вижда смисъл да се среща с премиера...

Свиленски съобщи, че в Българска социалистическа партия има правилник, съгласно който е неразрешено народен представител от партията да стане регионален или общински ръководител. Той разяснява, че в изнесената информация от някогашния кмет на Каварна Цонко Цонев, че шуробаджанащина има и в Каварна, няма нарушаване на закона, тъй като става дума за общински началник, който е определен за член на Българска социалистическа партия. Свиленски добави, че законът не не разрешава служители на управнически позиции да са членове на партии и добави, че абсурдът към Каварна е за да се потули този в Хасково.
Георги Свиленски, народен представител от Българска социалистическа партия: Проблемът е в модела, който виждаме - модела Добрич, модела Ботевград, модела Хасково. Вероятно идната седмица ще е на друго място, поради срастването на националната с локалната власт. Не може народен представител от ръководещите да е регионален координатор.

Свиленски съобщи, че в случай че са изпълнени по съответния ред - с процедура и конкурс - роднинските назначения не са проблем, изключително в дребните обитаеми места, където е мъчно да се избегнат.
Георги Свиленски, народен представител от Българска социалистическа партия: Ако „ роднинските назначения “ са направени по съответния ред, няма проблем. Но в Хасково това не се е случило. В дребните обитаеми места е обикновено част от чиновниците да са родственици.
 Българска социалистическа партия приготвя сигнал до Прокуратурата поради абсурда с кмета на Хасково Българска социалистическа партия приготвя сигнал до Прокуратурата поради абсурда с кмета на Хасково
Българска социалистическа партия приготвя сигнал до прокуратурата поради абсурда с роднински назначения в Хасково, разгласи депутатът от левицата Елена Йончева. Според нея в общинск...

Георги Свиленски беше безапелационен, че Българска социалистическа партия не търси политически дивиденти от поддръжката, която оказва на служащите от оръжейното сдружение „ ЕМКО “, които през днешния ден излязоха на митинг, а се пробва да отбрани ползите им.
Георги Свиленски, народен представител от Българска социалистическа партия: Съдействахме тези хора да се срещнат с министъра на стопанската система, даваме Караниколов на прокуратурата да забележим дали е нарушен държавният интерес. Ние питаме. Ако лицензът не бъде върнат, държавните ползи ще са нарушени. Заставаме зад служащите, които ще изгубят работните си места.
Свиленски съобщи, че Комисията за досиетата е непотребна конструкция, която гълтам огромен държавен запас, без да има изгода за обществото, само че акцентира, че информацията за досиетата не може да се изгуби.
 Стотици служащи от Стотици служащи от "Емко " стачкуваха пред Министерски съвет поради отнетия лиценз
Стотици служащи на оръжейната компания "Емко " стачкуваха пред Министерския съвет с искане да й бъде върнат отнетия лиценз. На изключителна среща в Министерски съвет м...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР