В студиото на NOVA Рамадан Аталай от ДПС заяви, че

...
В студиото на NOVA Рамадан Аталай от ДПС заяви, че
Коментари Харесай

Рамадан Аталай от ДПС: Искаме демонтаж

В студиото на NOVA Рамадан Аталай от Движение за права и свободи съобщи, че обстановката в Пловдив към убийството на Жоро Джевизов – Плъха демонстрира, че управляващите не се оправят с сходни проблеми.

„ От политическа позиция можем да допуснем, че се прави опит да се отвлича вниманието от предходните кавги ”, сподели той. Той разкритикува ръководещите, че са оставили „ улицата ”, да ръководи една спешна обстановка, каквато е казусът в Пловдив.

Той направи съпоставения с шесторното ликвидиране от Нови Искър с убийството на крадеца от Пловдив, казвайки, че в единия случай полицията и прокуратурата са уведомили непрестанно обществото за последните обстоятелства.

Аталай съобщи, че огромните тематики сега са ЧЕЗ, здравната каса и други сходни. Той не пропусна да разкритикува и постоянно потребления от медиите израз „ сараите на Движение за права и свободи ”, като сподели, че с това в последните години се прави „ огромна политика ”.

„ Движението за права и свободи няма да смени курса да поддържа стабилността и сигурността в страната. Това, че ръководещите не могат да предложат сигурност и непоклатимост, не значи, че Движението за права и свободи е тръгнало да основава напрежение ”, сподели Аталай.

Той съобщи, че в страната има неустойчивост, която произтича от ръководещата коалиция и изключително от „ Обединени патриоти ”.

„ Искаме ремонт ” на тези, които „ не са подготвени да ръководят ”, сподели представителят на Движение за права и свободи. Според него ръководещите изпитват боязън и суматоха от това, което „ може да им се случи, което се е случило и през 2013-та година ”.

„ Всяка съпротива се стреми към властта. Второ, Движението за права и свободи счита стабилността на страната за по-важна, в сравнение с каквито и да е избори. Дали ще има избори не е решение на Движението за права и свободи, а самата конюнктура подсказва ”, съобщи Аталай за проектите на Движение за права и свободи.

Във връзка с продажбата на ЧЕЗ от съдружното държавно управление на Национална движение „Симеон Втори" и Движение за права и свободи преди години, Аталай съобщи, че преди въпросната договорка, загубите на сдружението са били над 30 %, до момента в който в този момент са под 10.

„ Една от главните аргументи за приватизацията беше, че страната не може и няма по какъв начин непрекъснато да дефинира цените на доставката на електрическа енергия. Ако върнем назад, страната да застане отпред, тогава ще видите, че митингите, които ежемесечно могат да се проявят, ще са пред постройката на Министерския съвет. Нито едно ръководство няма да издържи на подобен напън, тъй като когато си изнесъл контрола отвън държавното ръководство, обществото е умерено и знае, че то се управлява от един самостоятелен политически орган ”, сподели Аталай за приватизацията на ЧЕЗ и другите ЕРП-та.

Той съобщи, че на последното събиране на Движение за права и свободи, Ахмед Доган е изразил угриженост за сигурността на страната, както и за това по какъв начин партията да стигне до жителите.

За тези, които напуснаха на Движение за права и свободи, вливайки се в ДОСТ, Аталай съобщи, че Централният съвет на придвижването е решил, че всеки, който желае да се върне в редиците на партията, е добре пристигнал.

Той изрази възгледите на Движение за права и свободи и за проблема с АЕЦ „ Белене ”. „ Движението за права и свободи казахме, че в случай че нямаме енергийна тактика, която да дефинира каква сила и от какви източници ни би трябвало, ще изпаднем отново в онази обстановка дали да построим Белене или не ”, сподели той.

„ Народното събрание има мораториум за строителство на Белене ”, сподели той и прикани премиера Борисов да „ внесе в Народно събрание решение какво ще се прави с Белене ”.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР