В студиото на ФАКТИ и пред Лили Маринкова адвокат Стефан

...
В студиото на ФАКТИ и пред Лили Маринкова адвокат Стефан
Коментари Харесай

Историята на една 10-годишна съдебна сага за строеж в Драгалевци, корупция и съсипани съдби

В студиото на ФАКТИ и пред Лили Маринкова юрист Стефан Гайдарски и неговият клиент Симеон Даскалов описват за историята на една 10-годишна правосъдна сага за градеж на жилищна постройка в " Драгалевци ", обвързвана с очевидна корупция и с доста унищожени човешки ориси.

Адвокат Стефан Гайдарски:
" Делата против моя клиент са доста. Днес е първи ноември- денят на националните будители. И аз, дружно с моя другар и клиент Симеон Даскалов, разгласяваме назад преброяване от през днешния ден, че на идващия първи ноември госпожа Фандъкова няма да е кмет на София. За една година има време да направи ужасно доста пакости. Става дума за унищожени доста човешки ориси, става въпрос за очевидна корупция, става дума за извънредно абсурден случай. Г-н Даскалов е пет пъти оневинен. Спрямо него са прилагани ограничения, които по своята същина наподобяват на сталинистките способи за влияние. Имало е предложение Симеон Даскалов да бъде проучен за неговата вменяемост, само че наблюдаващият прокурор го е отменил. Да бъде проучен дали е вменяем, тъй като търси истината, и с съответстващи правни средства желае да помогне на хората, към които е поел ангажимент, и да отбрани личния си живот и положително име ".

Ето и началото на историята на Симеон Даскалов:
" Преди тъкмо 10 години- втората половина на 2012 година, се озовах като основно настоящо лице в величествен заможен скандал. За мен това си е имотна машинация в квартал " Драгалевци ". Аз стоя пред вас като вложител на две капиталови сдружения. Тогава аз даже оперативно не съм се занимавал със градежа на постройката. Бях наел с облигационни контракти две сдружения, без да допускам, че те са скандално известни. Едното сдружение не е случайно- " Армстойинвест " - компания за строителен контрол с принципал министъра само че защитата. Който стане боен министър, той дава отговор за компанията.
В края на 2011 година, средата на 2012 се развихри скандал в връзките ни, тъй като аз тогава се усетих и разбрах, че на въпросния градеж, на който съм възложител, и на който заплащам, има неналичия в размер сред 300 и 400 хиляди лв.. Аз незабавно се обърнах към съда, заведох обезпечително дело. Това обаче се оказа най-малкият ми проблем. Оказа се, че структурата е изменена, и постройката е надстроен с цялостен етаж допълнително ".

Кой и за какво прави подправен акт 14 за постройката, каква е ролята на Столична община в случая- вижте във ВИДЕОТО



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР