В студиото на Денят започва“ по БНТ посланикът на България

...
В студиото на Денят започва“ по БНТ посланикът на България
Коментари Харесай

Посланикът ни в Турция Надежда Нейнски разкри какво може да направи България за Балканите!

В студиото на „ Денят стартира “ по Българска национална телевизия посланикът на България в Република Турция Надежда Нейнски съобщи, че България има огромен капацитет да бъде значим фактор на Балканите.

“Радвам се, че държавното управление продължава дейната политика на Балканите”, съобщи Надежда Нейнски.

Тя уточни, че е имало време, когато Балканите не са били приоритет за страната ни, въпреки че тя има неоценима експертиза за региона.

Според Нейнски не трябва да се отдава прекомерно огромна значимост на срещата на върха сред Европейски Съюз и Турция оттатък това, че разговорът е към този момент възобновен. Тя акцентира значимостта на това страните на Балканите да са свързани както физически, по този начин и духовно.

Надежда Нейнски съобщи, че е в България, с цел да разиска с вътрешния министър на какво равнище ще бъде представителството на България на конференция в Одрин за трансграничното съдействие. На нея ще се сложи въпросът за използването на съглашението сред Европейски Съюз и Турция за бежанците и положителните практики сред България и Турция в отбрана на границите. Ще има представители от българска и турска страна, Европейски Съюз и Фронтекс.

Според посланика е значимо, че връзките сред България и Турция се реализират без медиатор.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР