В студиото на Денят започва по БНТ Александър Ненков от

...
В студиото на Денят започва по БНТ Александър Ненков от
Коментари Харесай

Стоян Мирчев: ГЕРБ е мафиотски октопод, но от лакомия започват да се самоизяждат

В студиото на " Денят стартира " по Българска национална телевизия Александър Ненков от ГЕРБ и Стоян Мирчев от Българска социалистическа партия сблъскаха мненията си по случая " Кумгейт " в Хасково. Според Стоян Мирчев доказателствата за шуробаджанащината са с галактически размери. Две трети от държавните назначения по време на ръководството на ГЕРБ стават без конкурс. Александър Ненков съобщи, че на всички места се организират състезания отхвърли и няма законови нарушавания при назначенията в администрацията.

„ Ако някъде има нарушен закон, дано всеки да си понесе отговорността. Ако има доказателства, че някой от назначените е отговорен за нещо, направил е нещо неправилно, нелегално, всеки да си носи отговорността. Ако през днешния ден Елена Йончева не излезе и не покаже на Делян Добрев " схемите ", за които приказва, тя би трябвало да се извини обществено. Трябва да има граница на допустимостта ", разгласи Ненков.

Според Стоян Мирчев ГЕРБ нарушават две практики: назначават държавни чиновници без конкурс и не съблюдават закона за спор на ползи, който не разрешава избран вид назначения. По думите му, Комисията за попречване на спор на ползи не действа. Така ГЕРБ като болшинство блокира работата на институциите в Българя, с цел да прикрива шуробаджанашките си назначения.

„ Комисията за попречване на спор на ползи би трябвало да бъде от петима членове, тя има повърхностен състав и сега са трима. Опитахме се да я попълним, само че заради карикатурите, които предложиха от ГЕРБ самите те не съумяха да си изберат членовете, с цел да се попълни. В момента комисията не може да действа ", разгласи Мирчев.

Според Ненков, обаче, Комисията по спор на ползи е една от най-уважаваните в Брюксел. Депутатът от ГЕРБ смята, че е напълно обикновено, когато някой е на управителен пост, да назначи близки и родственици, в случай че имат нужната подготовка.

Именно още едно такова роднинско предопределение разкри Мирчев, в което се усъмни в нужната подготовка.

" ГЕРБ е мафиотски октопод, разпрострял пипалата си и неможещ да ги скрие. Те стартират да се самоизяждат с алчност. Досега нямаше чуваемост и лимитът на толерантност в обществото доближи крайния лимит и нещата започнаха да се разясняват.

Кметицата на Алфатар назначи щерка си на работа без конкурс, ГЕРБ не реагира. Последните години, по време на ръководството на ГЕРБ, назначенията в държавния уред, 2/3 от тях стават без конкурс. Момичето приключва учебно заведение, още не си е взела дипломата и същия ден е назначена ", добави социалистът и се върна на проблема с разкритията на Елена Йончева за Делян Добрев.

" Делян Добрев сподели, че Елена Йончева е наредила дребни истини една след друга. Ами окей - като подредите едни истини, те не стават неистина ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР