В студиото на БТВ Петър Чобанов, каза че начинът да

...
В студиото на БТВ Петър Чобанов, каза че начинът да
Коментари Харесай

Икономист: Финансовата стабилност, на която се радвахме през последните 20 г., сега за няколко месеца почти я загубихме

В студиото на БТВ Петър Чобанов, сподели че методът да се ограничи дефицитът може би ще включва и увеличение на налозите.

„ Има едно много съществено увеличение на настоящите разноски в бюджета, което ще има за резултат един много сериозен недостиг от над 6 милиарда и за идващите 3 година дефицити от над 11 милиарда всяка година. Този интервал е подобен, тъй като бюджетната прогноза е за 3 година ", съобщи Чобанов.

Дефицитите след 2025 година ще бъдат още по-големи, сподели той.

Мерките би трябвало да бъдат и във връзка с преодоляване на разноските и във връзка с увеличение на данъчните доходи, добави финансистът.

По думите му главното нарастване на разноските идва от повишаването на пенсиите и съгласно него няма държавно управление, което би се осмелило да посегне на това.

„ Само за следващата година спомагателните разноски от увеличените пенсии са съвсем 4 милиарда. Тези големи дефицити водят до неустойчиво положение на обществените финанси ", сподели той.

Тази финансова непоклатимост, на която толкоз се радвахме през последните 20 година в този момент за няколко месеца съвсем я загубихме, добави Чобанов.

По думите му е несъмнено, че Българиоя няма да бъде призната в еврозоната с сходни параметри.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР