В студиото на България сутрин“ основателят на онлайн платформата Ние,

...
В студиото на България сутрин“ основателят на онлайн платформата Ние,
Коментари Харесай

Ново поскъпване на пластмасовите кутии за храна от супермаркетите от 1 януари 2024 г.

В студиото на „ България заран “ създателят на онлайн платформата " Ние, потребителите " Габриела Руменова разяснява тематиката за таксуването на пластмасовите кутийки за храна от витрината на веригите за хранителни артикули, без на потребителите да се оферират никакви други възможности.

От 1 януари на 2024 година кутийките ще костват по 25 ст., а всяка последваща година ще нарастват с по 5 ст., до момента в който през 2027 година цената им ще доближи до най-малко 45 ст. Експертът изясни, че таксуването идва от транспонирането на европейска инструкция в българското законодателство, която има за цел да понижи използването на някои нездравословни за околната среда пластмаси, заради което планува и опция потребителите да употребяват многократни кутии за храна, които да носят от у дома.

След приемането на инструкция и имплементирането и в националните законодателства такива практики към този момент са наложени в редица страни по света, освен европейски. „ В България няма такава процедура. Съгласно влязлата в действие от началото на тази...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР