В строежа на най-високия хотел в София ще бъдат инвестирани

...
В строежа на най-високия хотел в София ще бъдат инвестирани
Коментари Харесай

Най-високият хотел в София ще струва повече от 110 милиона лева

В градежа на най-високия хотел в София ще бъдат вложени 58,3 милиона евро или над 110 милиона лв., които ще бъдат обезпечени от Черноморската банка за търговия и развиване (ЧБТР) и " Пощенска банка ". Първата ще отпусне 32 милиона евро от тях, а втората - 26,3 милиона евро, стана ясно след публично събитие в столицата.

Обектът, който би трябвало да се появи сред площад " Македония " и бул. " Христо Ботев " ще бъде първият на интернационалната хотелска верига Marriott у нас. Сградата би трябвало да бъде подготвена до 2020 година, като тя ще разполага с 232 стаи.

По планът работи особено основана за него компания - I Tower Development. Финансирането ще бъде отпуснато на нея, като заемът е за 12 години.

По думите на изпълнителния шеф на I Tower Development Виторио Горри първият хотел на Marriott в София ще разполага с 5 ресторанта, бутиков център и жилищен комплекс. След отварянето му в него ще бъдат наети 250 чиновници.

" Привличането на един от безспорните международни водачи в хотелиерството в лицето на Marriott е от решаващо значение и ще способства за обновяването и развиването на София с още една емблематична постройка. За употребата на целия комплекс ще бъдат наети повече от 250 нови чиновници в другите отдели, предоставящи разнородни услуги, отговарящи на високи интернационалните стандарти ", показва Горри.

" Сградата на I Tower в София ще бъде величествен строителен обект от ново потомство. Тя ще бъде издигната в един от най-важните и дейни региони на София ", разяснява основният изпълнителен шеф на " Пощенска банка " Петя Димитрова.

 Marriott подвига най-високия хотел в София
Международен колос подвига най-високия хотел в София. Какво знаем за плана?

Той ще бъде висок 107 метра и ще има 30 етажа

Компанията I Tower Development JSC е записана през 2016 година особено за работата по плана. Внесеният капитал е 22 милиона евро. Дружеството е напълно благосъстоятелност на италианското холдингово сдружение Finvis S.r.l., което е доста интензивно в телекомуникациите и в бизнеса с недвижими парцели, както и в производството и продажбите на хартиени артикули.

За градежа на новия план се заприказва още през януари. Тогава стана ясно, че хотелът ще е с височина от 107 метра и ще има 30 етажа. Той ще бъде 5-звезден и ще разполага с под земята гараж.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР