В стремежа си към по-свежа и красива кожа, всяка жена

...
В стремежа си към по-свежа и красива кожа, всяка жена
Коментари Харесай

Какъв точно е ефектът от мезотерапията върху лицето

В устрема си към по-свежа и красива кожа, всяка жена има своите секрети оръжия, домашни маски и тествана козметика. За благополучие не се постанова да разчитаме единствено на това и от ден на ден дами се доверяват на съвременни и ефикасни процедури, предлагани от реномирани козметични клиники.

Затова през днешния ден приказваме за мезотерапията, която хидратира кожата в дълбочина, като в същото време я стяга, тонизира и оказва помощ за понижаване на фините линии и тъмните кръгове.

 мезотерапия iStock

Мезотерапията е техника, която употребява инжектиране на витамини, ензими, минерали, аминокиселини, хиалуронова киселина и растителни екстракти за подмладяване и стягане на кожата, както и унищожаване на непотребните мазнини. Това значи, че кожата ви получава всички тези потребни съставни елементи, които по принцип участват в кремовете за лице.

Мишел Пистор, доктор от Франция, създава техниката през 1952 година Първоначално тя е била употребена за облекчение на болката, само че през годините придобива известност в Съединените щати и други елементи на света. Днес това е процедура, която необятно се употребява в естетичната дерматология.

 мезотерапия iStock

Пистор вкарва термина „ мезотерапия “ в първата си обява по тематиката в локално здравно списание през 1958 година Тя я дефинира като лекуване на мезодермата – междинния пласт на кожата. Добре е да знаете, че съединителната тъкан на тялото (сухожилия, колаген и мускули), произлиза от мезодермата.

Затова и изгодите и резултатите от мезотерапията са доста, а ето и най-важните от тях:
унищожаване на мазнините в области като стомаха, бедрата, задните елементи, бедрата, краката, ръцете и лицето; понижаване на целулита; изглаждане на бръчките и фините линии; стягане на отпуснатата кожа; изсветляване на пигментирана кожа, мелазма; лекуване на акне; лекуване на плешивост, положение, което предизвиква загуба на коса.
Най-популярна е мезотерапията за лице, а най-често се третират зоните към очите и шията.

 мезотерапия iStock

Техниката употребява доста фини игли за осъществяване на серия от инжекции в междинния пласт (мезодерма) на кожата, непосредствено над или покрай засегнатите места. Идеята на мезотерапията е, че тя поправя съществени проблеми като неприятно кръвообращение и инфектиране, които предизвикват увреждане на кожата.

Не е наложително да посетите клиника по естетична дерматология единствено при забележим проблем и след избрана възраст. Мезотерапията е подобаващ способ за всеки, който желае бърза и качествена хидратация, предварителна защита против появяването на бръчки и по-добра разтегливост на кожата.

Няма общоприета формула за веществата, които се инжектират при мезотерапията. В взаимозависимост от лекуваното положение би трябвало да се заложи на верните медикаменти, точните техники и броя на сесиите.

 мезотерапия iStock

Лекарите употребяват доста разнообразни решения, като най-хубавото за вас може да бъде взето само от експерт. Ако обмисляте да се подложите на процедурите, сигурно е значимо да заложите на потвърдена клиника с положителни рекомендации от други дами, които са я посещавали.

Вероятно ще ви трябват няколко сеанса по мезотерапия, с цел да получите стремежи резултат. Затова би трябвало да очаквате да се върнете в лекарския кабинет сред 3 и 15 пъти, само че всички зависи от задачата ви, проблемите по кожата и мнението на експертите.

Едно от главните преимущества на мезотерапията е, че това е нехирургична процедура, която включва минимално време за възобновяване. Много хора незабавно се връщат към нормалните си действия. Други може да се наложи да си вземат почивен ден заради отичане и болежка на местата, които са били инжектирани.

А в случай че продължавате да търсите способи за подмладяване на кожата, вижте във видеото горе какво съставлява йогата за лице. 

За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook  , последвайте ни в Instagram  , намерете ни в TikTok  .
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР