В стремежа си да увеличи събираемостта в хазната, правителството прие

...
В стремежа си да увеличи събираемостта в хазната, правителството прие
Коментари Харесай

Кабинетът прие 100% събиране от дивидентите на държавните компании

В устрема си да усили събираемостта в хазната, държавното управление одобри 100% събиране от дивидентите на държавните компании, разгласи финансовият министър Асен Василев.

По думите на финансиста и учител във Висшето учебно заведение по обезпечаване и финанси проф. Виржиния Желязкова тази стъпка е безусловно наложителна.

Властта съобщи и, че е засечено разминаване в докладите за облагата на Българския енергиен холдинг с към 1 милиарда лева. 

" Това е доста сериозна разлика и съм сигурна, че има и други такива ", показа Желязковоа.

Тя разяснява и проектобюджета на кабинета. Според нея е действително дефицитът да бъде 3%.

" Държавата има капацитет да усили приходите си и да усъвършенства разноските си, само че товва не би трябвало да се случва за сметка на обществените заплащания. Трябва да се преразгледат всички пера на бюджета, с цел да се види от кое място може да се ореже ", уверена е тя.

Влизането на България в Шенген и Еврозоната са основни за икономическото развиване на страната, съобщи изрично проф. Желязкова пред Bulgaria ON AIR.

Тя уточни още, че България към този момент е закъсняла във връзка с парите по Плана за възобновяване и резистентност и стратегически приоритет за страната би трябвало да бъде оптимално скоро да получи средствата, с цел да работи по стратегическите посоки за страната.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР