В стремежа си да предотврати рязко умножаване на случаите на

...
В стремежа си да предотврати рязко умножаване на случаите на
Коментари Харесай

Кампания за бустерни дози ваксина срещу коронавирус в края на лятото

В устрема си да предотврати внезапно умножаване на случаите на ковид през есента, нидерландското държавно управление заяви, че всички хора над 12-годишна възраст ще имат право на бустерна доза ваксина в границите на акция, която ще стартира през септември, съобщи Асошиейтед прес.

Министерството на здравеопазването уточни, че мярката е предложена от експертен съвет и има за цел с цел да се резервира защитеността на хората от съществено протичане на болестта и гибел, да се подсигурява достъпът на всички до здравната система, както и да се предотвратят проблеми като дефицит на личен състав в лечебните заведения.

Бустерни дози от усъвършенствани ваксини ще се ползват единствено при положение, че са потвърдили по-добра отбрана против новите разновидности на болестта и са утвърдени от Европейската организация по медикаментите.

Нидерландия излиза от летен пик на инфекции, който докара до увеличение на хоспитализациите, само че не и до претоварване на здравната система. През последните седмици разпространяването на ковид стартира да се забавя.

От началото на пандемията в Нидерландия са регистрирани над 22 000 смъртни случая, свързани с КОВИД-19.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР