В стремежа си да осигурите на своите пациенти най-добрите медицински

...
В стремежа си да осигурите на своите пациенти най-добрите медицински
Коментари Харесай

Министър Меджидиев присъства на отбелязването на 131-та годишнина от създаването на ВМА

В устрема си да осигурите на своите пациенти най-хубавите медицински грижи, Вие – управление и екип, успяхте да преодолеете и всички тествания, пред които беше изправена здравната ни система през последните две години на пандемия от COVID-19.

Със стоицизма и вярата, че медицината и човечността би трябвало да вървят ръка за ръка, вие доказахте, че сте почтени наследници на делото на възрожденските лекари, сложили основите на гарнизонната болница – предходник на днешната ВМА. “ Това уточни министърът на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев в изявлението си по време на тържественото отбелязване на 131-та годишнина от основаването на Военномедицинска академия.

По мотив събитието бяха поднесени венци пред паметника на починалите медицински чинове. „ Без екипа и неговия престиж ВМА остава единствено една постройка и купчина инсталация. Това, което успяхме да създадем през годините, е да дадем ясна вероятност за развиването на лечебното заведение. Днес е ден, в който да отдадем самопризнание на всички началници на академията. Имаме самочувствието да посрещнем днешния ден с гордо вдигната глава “, съобщи от своя страна началникът на ВМА генерал-майор проф. доктор Венцислав Мутафчийски.

Здравният министър уточни още, че ВМА е пример за качество на предлаганите медицински услуги и главно звено в болничната система на българското опазване на здравето. „ Лечебното заведение е една от желаните лечебни заведения в страната както за лекуване на пациентите, по този начин и за професионална реализация на медицинските експерти. Затова ВМА е и дом на едни от най-изявените български лекари “, означи доктор Меджидиев.

Министърът на опазването на здравето връчи награди на лекари, съдействали за одобряване престижа на болничното заведение.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР