В страните от Европейския съюз от януари 2024 г. влизат

...
В страните от Европейския съюз от януари 2024 г. влизат
Коментари Харесай

Европейският съюз затяга изискванията към шофьорите над 65 години!

В страните от Европейския съюз от януари 2024 година влизат в действие нови условия за водачите над 65 години. Това се съобщава на уеб страницата inPoland.

В Европейски Съюз водачите над 65 години ще би трябвало да преминат психически обзор за възобновяване на шофьорските книжки. В противоположен случай те ще бъдат лишени от правата си.

Затегнатите условия са част от плана Vision Zero. Той е предопределен да усъвършенства пътната сигурност в Европа и да понижи броя на произшествията.

Резултатите от психическите проучвания ще покажат дали лидерът има възможни проблеми с концентрацията. Ако резултатът удостовери опасенията, тогава подобен водач към този момент няма да може да ръководи кола.

Европейски Съюз също възнамерява да вкара опреснителни курсове за водачи над 70 години. Експертите означават, че тази категория най-често попада в акцидент.

Друго изобретение може да бъде понижаване на валидността на шофьорските книжки за възрастни жители. Например водачите на възраст над 70 години ще се предизвикват да възобновяват книжката си на всеки пет години със наложителни психически прегледи на всеки две години.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР