В страните от Европейския съюз има и такива с по-висок

...
В страните от Европейския съюз има и такива с по-висок
Коментари Харесай

Не сме най-черните в ЕС със злоупотребите с къщите за гости, смята министър Танева

В страните от Европейския съюз има и такива с по-висок % на злоупотреби с построяването на къщи за посетители с европейски пари, сподели през днешния ден по Българска национална телевизия министърът на земеделието Десислава Танева. Според нея множеството къщи за посетители, работят като къщи за посетители и дават опция за прехранване на хора от небогати региони.

Скандалът с къщите за посетители избухна около разкритията за купени нови жилища, на цени по-ниски от пазарните, от политици и хора на властови позиции. Стана ясно, че къщи за посетители с европари се вършат за персонално прилагане, от хора, които също не са инцидентни. Стигна се до там, че на 24 април основният прокурор подреди да се ревизират всички посетители в страната, които са построени със средства от Европейския съюз. Скандалът провокира и оставката на Румен Порожанов, като аграрни министър и поста беше ангажиран от Танева.

Днес тя уточни, че не чака проблеми от Европейски Съюз, поради откритите злоупотреби досега. Министърът уточни, че по програмата за Развитие на селските региони са бири подписани 1030 контракта за създаване на къщи за посетители, само че са издигнати 746 от тях. Танева е на мнение, че по отношение на тях са правени повече инспекции, в сравнение с се изисква по регламента на Европейски Съюз. Тя напомни, че в този момент се ревизират 288 къщи за посетители.

Министърът акцентира, че макар решението на Върховния административен съд, оповестил за оскъдна Методиката за установяване на глобите след заплащане по планове по Програмата за развиване на селските региони (ПРСР) 2007 – 2013 година, при открити нарушавания, парите ще се връщат от отговорните притежатели, а не от страната.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Новите жилища на ръководещите (212)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР