В страните от ЕС скоро ще могат да се използват

...
В страните от ЕС скоро ще могат да се използват
Коментари Харесай

Страните в ЕС ще могат да подпомагат засегнатите компании чрез второстепенен дълг

В страните от Европейски Съюз скоро ще могат да се употребяват второстепенни дългови бумаги в поддръжка на потърпевшите от вируса стопански системи, оповестиха през днешния ден осведомени източници, представени от Ройтерс. Това се случва на фона на ново намаляване на разпоредбите за държавната помощ, с цел да се улесни подпомагането на фирмите.

В момента Европейската комисия чака противоположна връзка от 27-те страни членки по предлагането, направено, откакто няколко страни са поискали такава мярка, съгласно източниците, съобщи Българска телеграфна агенция.

Предложението обрисува изискванията, при които

държавните управления в Европейски Съюз биха могли да дават вторичен (подчинен) дълг в поддръжка на стопанските системи си по време на епидемията от ковид, показаха източниците, без да дават повече детайлности.

Те прибавиха единствено, че ще има задоволително защитни ограничения за поддържане на конкуренцията в съюза.

Подчиненият дълг губи преимущество пред първостепенния, ако банкрутирала компания би трябвало да заплати на притежателите съответните облигации. Тъй като се приема за по-рисков, тъй като не е обезпечен, подчиненият дълг носи по-високи лихви, напомня Ройтерс.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР