В страната все още се възстановява електрозахранването на две мрежи

...
В страната все още се възстановява електрозахранването на две мрежи
Коментари Харесай

Министър Радев: Очевидно е, че сме в процес на сериозни климатични промени

В страната към момента се възвръща електрозахранването на две мрежи - Север и Запад. На юг ситуацията към този момент е нормализирана и няма обитаеми места без електрозахранване. Това съобщи на брифинг енергийният министър Румен Радев.

Във връзка със зареждането с газ той разяснява, че всичко е в цялостна редовност и казусът в Чирен е решен. По думите му в енергийното министерство е почнал анализ на проблемите, зародили при оправянето с вредите от изобилния снеговалеж.

Министърът призна, че слабостите не са малко, само че се чака да организира срещи с представители на другите ведемоства и енергийните дружества.

" Считам, че в този формат на ръководство има смисъл освен, с цел да се бяга след вятъра, а предварителната защита да е вследствие на осъзнати недостатъци и непланирани премислени дейности по-късно, а не да се оставят нещата на самотек година след година. Очевидно е, че сме в развой на съществени климатични промени и не можем да се преструваме, че те не съществуват ", посочи Румен Радев.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР