в страната са 2359. Над 717 400 са учениците от

...
в страната са 2359. Над 717 400 са учениците от
Коментари Харесай

59 хил. първокласници ще прекрачат училищния праг за първи път

в страната са 2359. Над 717 400 са учениците от I до ХII клас. Приблизително 59 000 първокласници ще прекрачат учебния предел за първи път. 68 400 са учителите, педагогическите експерти, шефовете на образователните заведения, съобщи БГНЕС.
Близо 900 ремонтни действия са осъществени в 99 държавни и 646 общински учебни заведения. Малко след началото на образователната година ще продължат ремонтните действия в над 100 образователни заведения.
 2050 бургаски първолаци ще влязат в 92 актуализирани и съвременно оборудвани класни стаи 2050 бургаски първолаци ще влязат в 92 актуализирани и съвременно оборудвани класни стаи
Общо 92 актуализирани и съвременно оборудвани класни стаи в 33 учебни заведения на територията на цялата община са изцяло подготвени да посрещнат в първия...
Там ще бъде основана нужната организация, с цел да не бъдат възпрепятствани естественото разкриване на образователната година и протичането на образователния развой.
Тържества ще има единствено за първи, пети и осми клас - така наречен " нови класове ". Ако, да вземем за пример, пети клас не е новосформиран, няма да се организира празненство. Останалите възпитаници влизат по класните си стаи и там ще бъдат осведомени от учителите с разпоредбите в съответното учебно заведение.
В момента за огромна част от учениците образователната година започва присъствено. Има доста дребни изключения на деца, които заради здравословни аргументи или терзания на родителите ще се образоват у дома. ", по първичната информация, родителите им да изберат да останат у дома, за нерешителност. В момента се подават заявките. Това не значи, че те няма да учат. На тях ще бъдат възлагани задания. Ще бъде следено осъществяването на тези задания и тези учебни заведения, които не оферират образование в електронна среда ще могат децата избрали тази форма да се включат в учебни центрове за отдалечено образование като обезщетителна мярка, съобщи просветителният министър Красимир Вълчев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР