В страната няма норма, която да изисква как да бъде

...
В страната няма норма, която да изисква как да бъде
Коментари Харесай

Искат норма за експлоатацията на електронни системи

В страната няма норма, която да изисква по какъв начин да бъде експлоатирана всяка една система. Това коментира председателят на Държавната агенция „ Електронно ръководство “ Атанас Темелков, който ще даде начало на кръгла маса на тематика „ Електронно ръководство и интернет на нещата “.
 
В момента няма условия за сигурността на дефинира системи, които ръководят цели системи, разяснява Темелков и добави: " Например в опазването на здравето, няма условие по какъв начин тези системи да бъдат поддържани във времето, тъй че това е едно от сериозните посоки, по които считаме, че би трябвало да бъде осъществена избрана активност в идващите няколко години ".
 
Темелков добави, че администрацията би трябвало бъде цифрова, само че и да се промени тъй че административният напън върху жителите да бъде изменен. " Направихме скоро едно изследване, по-точно обзор на законодателството и се оказа, че от към четиристотин шейсет и няколко закона, настоящи сега и разнообразни други документи в към 57% от тези закони се загатват или се касаят тематики, свързани с електронното ръководство. Тоест във всеки един от тези закони би трябвало да бъде изработен обзор, да бъде тестван, да бъде прочетен още веднъж и там, където се постанова, да бъде направено някакво изменение ", изясни Темелков.
 
Председателят на Държавната организация „ Електронно ръководство “ акцентира, че прегледът на законодателството би трябвало да бъде приоритет.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР