В страната няма нито един случай на грип, заяви пред

...
В страната няма нито един случай на грип, заяви пред
Коментари Харесай

Доц. Любомира Гломб: В страната няма нито един случай на грип

В страната няма нито един случай на грип , съобщи пред Българска национална телевизия доцент Любомира Николаева-Гломб, началник на отдел " Вирусология " в Националния център по заразни и паразитни заболявания (НЦЗПБ).

Такива проби не са пристигнали в лабораторията . Всички проби се изследват и за грип. До 5 март няма регистриран случай на регистриран грипен вирус. Откакто аз съм вирусолог това не е било, сподели доцент Гломб. По думите й преди години не се е изследвало по този начин.

Не се тормозя толкоз доста от разновидностите на ковид. Ваксините от новото потомство са задоволително новаторски да се реагира бързо на обстановката. Няма потвърден изолиран вид, който да е устойчив на имунизацията .

Запитана за какво в Африка има по-малко случаи, тя сподели, че там климатът е подобен, че хората живеят в по-големи дистанции. За изгубване на ковид е мъчно да приказваме. Израел, Шотландия - има доста понижаване на случаите на Ковид-19, изключително на смъртните случаи.
 2198 нови случая на ковид, оздравели са 1638 души
2198 нови случая на ковид, оздравели са 1638 души

През миналите 24 часа са сложени 20 376 дози ваксина

В лабораторията са изпитвали лекарство, което се ползва при симптоматично лекуване и облекчава кашлица, хрема. То се ползва без антибиотици, тъй като това е вирус.

Изследвани са 1600 пациенти от разнообразни възрастови групи. Обработени са резултатите.

Запитана дали това лекарство работи против ковид, тя изясни, че вирусът още е бил влезнал в страната. Нямахме данни, изясни доцент Гломб.

Препаратът е широкоспектърен. Той работи към разнообразни съставки. В леките форми на COVID-инфекцията той оказва помощ. Колкото по-рано се вземат противовирусни препарати, толкоз по-добре. Започва се с ударна доза, която понижава с течение на времето.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР