В страната на Справедливостта“ 2022 г. е новото име на

...
В страната на Справедливостта“ 2022 г. е новото име на
Коментари Харесай

Ученически конкурс „В страната на Справедливостта“ 2022 г.

„ В страната на Справедливостта “ 2022 година е новото име на към този момент обичайния регионален, училищен конкурс, който Окръжен съд – Кюстендил провежда, дружно с районните съдилища в Кюстендил и Дупница.

Конкурсът е част от просветителната стратегия „ Съдебната власт – осведомен избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури ”, през образователната 2022 / 2023 година и се организира със съдействието на Регионалното ръководство по образованието в Кюстендил.   Две нови категории ще дадат опция за изява на учениците от 8 до 12 клас „ В страната на Справедливостта “- Компютърна рисунка и колаж; Видеоклип. Организаторите резервират и към този момент добилите известност категории– Литературно творчество и Изобразително изкуство, за всички възрастови групи: 1- 4 клас, 5- 7 клас, 8- 12 клас и деца със специфични просветителни потребности.

В първите 2 издания на състезанието, през 2020 и 2021 година участваха по над 115 възпитаници от учебните заведения в област Кюстендил, като всяко дете получи премия. Сред задачите на състезанието са: да поддържа вярата в правдата и справедливостта в актуалните български ученици; да покачва тяхната осведоменост за структурата, функционалностите и смисъла на правосъдната власт в Република България; да образува правна просветеност и просвета.

Крайният период за подаване на творбите, посредством шефовете на образователните заведения към уредниците на състезанието  Окръжен съд – Кюстендил, Районен съд – Дупница и Районен съд – Кюстендил е 04.11.2022 година. Отличените участници в четирите раздела на състезанието ще получат грамоти и материални награди.  

Церемонията по награждаването на класираните участници ще се състои на 16- ти ноември 2021 г.- Международен ден на толерантността.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР