В Страната на изгряващото слънце има много традиции, които западните

...
В Страната на изгряващото слънце има много традиции, които западните
Коментари Харесай

Защо японците държат сол в тоалетната?

В Страната на изгряващото слънце има доста обичаи, които западните хора мъчно ще схванат. Например те се удивяват от обстоятелството, че в доста японски домове домакините държат елементарна сол на всички места, написа weekend.rambler.ru.
Всъщност тази традиция сплотява японците с поверията на доста други нации, които са склонни да придадат на солта мистични свойства. Японците смятат, че благодарение на сол могат да привлекат в дома сполуката и да изпъдят злите духове.
Освен това, съгласно японските поверия, солта е способна да попие неприятното въодушевление, разнообразни заболявания и отрицателната сила. Затова в домовете в Япония постоянно може да се видят съдове със сол безусловно във всички стаи. Дори в тоалетната и в банята за солта е отделено място: японците имат вяра, че злите духове могат да обхванат в дома освен през вратите и прозорците, само че даже и посредством вентилацията.
Японците постоянно освен насипват сол в дребни блюда и ги оставят в стаите, само че и вършат от мокра сол разнообразни фигурки, да вземем за пример пирамиди, написа weekend.rambler.ru.
Превод: Ганчо КАМЕНАРСКИ
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР