В страната днес ще бъде слънчево, а температурите ще са

...
В страната днес ще бъде слънчево, а температурите ще са
Коментари Харесай

Юли е пълен с изненади: Жега и дъжд ще се редуват

В страната през днешния ден ще бъде слънчево, а температурите ще са типично летни - до 34-36 градуса. Не се чакат рекордни горещини, само че въпреки всичко ще бъде доста топло, най-много следобедните часове. Утре (сряда) денят ще стартира лятно , само че още вечерта и през нощта против четвъртък от север-северозапад ще нахлуе по-хладен въздух, ще има условия за формиране на купесто-дъждовна облачност. Вече в четвъртък денем и в петък на доста места в страната ще има превалявания от дъжд, тук-там могат да бъдат и интензивни, съпроводени с гръмотевични стихии. Не са изключени и местни градушки. Температурите ще се намалят и ще имаме малко по-прохладно лято. Това сочи средносрочната прогноза за времето, показана в „ Дарик Кафе “.
 дъжд момиче iStock/Getty Images
През уикенда се чака по-стабилно време - със слънце и приятни, летни температури. Все отново в неделя към края на деня може да ни изненадат валежи, най-много на запад и северозапад.
 лято iStock/Getty Images
В началото на идната седмица центрове на ниско налягане ще минават северозападно от страната - през Сърбия и Румъния към Украйна. Така най-вероятно в понеделник и вторник, изключително в северозападните, западните и северните елементи на страната ще има опция за валежи и гръмотевична активност.-->

Температурите още веднъж ще се покачат.
 лято iStock/Getty Images
От сряда до петък се чака по-стабилно време, без фрапантни промени и валежи.
 лято iStock/Getty Images
Но в края на идната седмица , най-много през уикенда , средиземноморски циклон евентуално ще окаже въздействие и времето се чака съществено да се утежни.
 
След 15 юли се чака времето да бъде по-стабилно.
 лято iStock/Getty Images

Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР